Izbor uredništva

Komšić: Šta ću u hrvatskim krajevima? Da me pljuju je li?

Sveprisutni ‘hrvatski’ predstavnik i tragikomedija BiH političke scene Željko Komšić je konstanto prisutan u bošnjačkim medijima na kojima svakodnevno ”prosipa bisere”.

Željko Komšić je jedan od likova koji, na jadnoj BiH političkoj sceni, igra važniju ulogu u procesu njenog raspadanja.

Stari narod je imao uzrečicu: “što se nakrivilo,neka padne”. Lako, što će to nakrivljeno pasti, ali će pasti opet uz prolijevanje sirotinjske krvi.

Kao što vidite iz njegovih izjava samo bošnjačke krajeve Komšić smatra “građanskim” . Naime voditeljicu ne ispravlja kao u slučaju Bošnjaka, sad ne govori “nema hrvatskih krajeva to su sve građani”.

Dakle samo su Bošnjaci su građani a Hrvati su ili UZP ili Ustaše ili Pljuvači i kad vide Komšića pljuju ga i gađaju stijenama.

Komšiću ako si i mislio dolaziti aj nemoj. Vikendica Slave Kukića nek ti ostane jedini hrvatski teritorij na kojem se možeš osjećati slobodno.

Država Bosna i Hercegovina je nakrivljena od postanka, a mnogi se u njoj opasno zabavljaju. Komšić je jedan od njih. Svatko ovdje zna osnovne principe i srž njenog ustroja, da nema majorizacije, preglasavanja, izbornih zloupotreba, korištenja demografskih matematičko-političkih podvala…

Komšić je sam pristao biti podložan bošnjačkoj manipulaciji, da bi i sam mogao manipulirati svojim okružjem, pristajući tako, suludo i lakomisleno, biti upotrijebljen da bi, jednom, i on mogao upotrebljavati druge.

U ovom vremenu Komšić bi se trebao lupati po glavi, sagledavajući vremenski odmak od dana kada je uvučen u igru lažne socijaldemokracije, građanskog koncepta znanstvene fantastike i unitarizma iz neke zone sumraka. Ali ne lezi vraže, njemu je i dalje zabavno i on i dalje priča istu priču.

Komšić je zagrlio i samog ratnog jahača BiH apokalipse, a da taj politički žutokljunac nije možda to niti znao. U toj svojoj blesavosti, imao je daleko više sreće nego pameti.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button