DomovinaNogomet

LEGENDARNI MARIO BONIĆ ODGOVORIO INDEXOVOM KARINU: MI DINAMO VOLIMO VIŠE NEGO ŠTO GA TI MOŽEŠ MRZITI!

Donosimo sjajnu objavu gospara Marija Bonića, legendarnog bivšeg igrača Dinama, o aktualnoj situaciji, previranjima u Klubu i dnovinarskim podmetanjima na Indexu.

“Želio bih prije nego se isključim s objava i komentara o našoj svetinji, odgovoriti na objavu “vrhunskog novinara i velikog zaljubljenika u Dinamo”, Vice Karina. Zna dotični sve o Dinamu. Želim mu samo odgovoriti na njegovo obezvrjeđivanje veterana. Nismo mi, jadni naš Vice, leglo kriminalaca i jadnika koji uništavamo i iskorištavamo Klub. (Slično je napisao i za veterane Hajduka u istoj objavi).

Većina nas je dala i daje puno za Klub koji smo voljeli i prije nego što smo igrali u njemu, a i poslije naših profesionalnih karijera. Potpisali smo objavu da ne podržavamo nered i stanje u Upravi i vođenju Kluba. To koristi samo našim neprijateljima i odražava se i na natjecateljske rezultate. Potpisali smo i da se odluke Skupštine moraju poštovati, jer je po zakonu Skupština najviše tijelo upravljanja Klubom.

Neki su se povukli i objavili da ne znaju što su potpisali i da nisu za bilo koju struju koje su se stvorile u objavama. Ma koji su to veterani? Čega su se prepali? Možda istine da je Dinamo postao uspješan i jak dolaskom Mamića. Istine da je Mamić bio nositelj svih ovih 20 godina najvažnijih odluka u struci, financijama i politici Kluba. Prepali su se da ako se nastavi raditi po njegovim metodama i uputama, da ćemo biti još jači i uspješniji?

Na kraju, koji su to veterani koji su odustali? Stariji sam dosta od njih. Ne dam im za pravo da više vole moju svetinju od mene. Materijalno sam obeštetio moj odlazak 1980. iz Dinama sa 100.000$, kad sam odlazio iz Dinama. Bili su to veliki novci, ali nije mi bilo žao. Mojih 400 i više utakmica, daje mi za pravo da ovo govorim i pišem.

Volio sam naš Dinamo od djetinjstva. Bio veliki navijač, a takav i još veći ostao sam i poslije moje karijere. Materijalni interesi, novinarčiću Karinu, nisu me povodili da govorim istinu – da nije bilo Mamića i njegovih ljudi, Dinamo bi doživio sudbinu NK Zagreba, Cibone, Medveščaka. Do jučer, ljudi koji su sada u vodstvu Kluba, slijedili su Mamića i po njegovim uputama vodili i donosili sve odluke. Zašto su mu okrenuli leđa, po čijim uputama i naređenjima, neka sami odgovore. Do jučer uspješni i čisti, kako potpisuju i objavljuju, onda odjednom – vođenje je nezakonito i problematično. Tko ih savjetuje i zbog čega su okrenuli leđa Mamiću, neka se sami zapitaju i odgovore.

I na kraju, novinarčiću iz “cijenjenog” Indexa – zar su potpisnici objave, Rudo Belin (moj idol iz djetinjstva i kao igrač i kao čovjek), Mlinarić, Deverić, Vlak, Krznar, Ivo Šušak (moj trener), Joža Čačković (fizioterapeut generacijama), dr. Saša Janković (nasljednik tate mu Gordana, našeg liječnika godinama), i mnogi drugi potpisnici – rušitelji i neprijatelji Dinama? Ne, Karinu. Mi ga volimo više nego što ga ti možeš mrziti.”

Mario Bonić

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button