Izbor uredništvaVideo

Marin Miletić je održao govor za koji smatramo da će se dugoročno etablirati kao jedan od najvažnijih govora u hrvatskom saboru ovoga stoljeća

Miletić Marin danas je održao govor, koji možete vidjeti OVDJE, za koji smatramo da će se dugoročno etablirati kao jedan od najvažnijih govora u hrvatskom saboru ovoga stoljeća.

Javno prozivanje skandalozne fašistodine retorike kojoj smo svjedočili kroz posljednje 3 godine i antidemokratskih mjera kojima su nam se bez ikakve racionalne ili znanstvene podloge oduzimale temeljne individualne slobode čini se kao svjetlo koje se probija kroz političku tamu u koju je zapadni svijet upao, a koje smo na domaćoj sceni do sada imali prilike vidjeti samo od jedne jedine hrvatske stranke.

Pitamo, stoga, dežurne kritičare s ostatka ideološkog spektra – gdje su vaši predstavnici bili od 2020.-2023.?

Jesu li svoj posao obavljali predstavljajući vaše građanske interese ili slijedeći agende naddržavnih interesnih grupacija, prodavajući pritom vašu dobrobit u ime modernog pravovjerja ili svojih kokošarskih dugoročnih karijernih ciljeva?

Ili se pak i vi i dalje slažete da je to kroz što smo na globalnoj razini upravo prošli normalni demokratski status quo?

Da praćenje građana preko GPS-a, segregacija politički nepodobnih, zabrana slobodnog kretanja, zamrzavanje privatne imovine, psihička i fizička maltretiranja strahom, ucjenama i sl. može biti opravdano igdje osim u bolesnim totalitarnim umovima?Gdje ste vi bili, pseudomoralni “borci za slobodu” – progresivna woke kliko, koja je osviještena na svaku nepravdu, osim naravno na onu koja im se događa pred nosom ili koju sami čine?

Jeste li svojevoljno slijepi, društveno-politički nepismeni do neshvatljivih granica ili samo ideološki zadojeni, pa da nitko od vas nije imao potrebu ovo reći?

Mussolini je fašizmom nazivao sjedinjenje državnih i korporativnih moći u jedan aparat sa zajedničkim kolektivnim dogmatično-nepropitkivim ciljevima.

Koliko smo blizu toj definiciji došli kada su političke vlasti po cijelom svijetu počele prisiljavati građane na konzumaciju novih multimilijarderski vrijednih proizvoda farma-korporacija, propagandno šireći jednu službenu istinu preko medijskih korporacija, vršeći pritom višeslojnu direktnu i perfidnu cenzuru nad “neposlušnim” građanima, ostavljamo svakome da sam prosudi…

Izvor: Sapere Aude

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button