Domovina

Lauc:Da je “struka ” slušala “znanost”, mogli smo spasiti brojne živote!

Bivši član vladinog znanstvenog savjeta Gordan Lauc više je puta isticao da covid potvrde ,osim što su beskorisne , su i iznimno štetne jer su covid-potvrde u zdravstvu u velikoj mjeri pridonijele bolničkim infekcijama te su umrli od/s COVID-19 u velikoj je mjeri posljedica naknadne zaraze već prije hospitaliziranih teško bolesnih ljudi. U sinoćnjoj emisiji na HRT-u je to indirektno potvrdio i voditelj stožera KB-a Dubrava prof. dr. sc. Bruno Baršić .

Laucov komentar na sinoćnju emisiju Otvoreno prenosimo u nastavku:

”U jučerašnjoj emisiji “Otvoreno” Prof. dr. sc. Bruno Baršić, dr. med., voditelj stožera KB-a Dubrava, rekao je da su bolničke infekcije sa SARS-CoV-2 velik problem. Očekujem da će ga HUBOL – Hrvatska udruga bolničkih liječnika “počastiti” istim onim lijepim riječima kojima je počastila mene kad sam na to upozoravao čim su objavljeni znanstveni radovi koji su pokazali da zaštita od zaraze koju daje cijepljenje opada na oko 50% već nakon šest mjeseci, a da zaraženi cijepljeni nose podjednaku količinu virusa kao i zaraženi necijepljeni…

Nažalost covid-potvrde u zdravstvu su u velikoj mjeri pridonijele tim bolničkim infekcijama. Da je “struka” slušala “znanost”, mogli smo u periodu kad je prevalencija virusa u populaciji bila jako visoka redovito testirati sve koji dolaze u kontakt s teško bolesnim ljudima i tako spasiti brojne živote.

Nažalost pojedinim istaknutim pojedincima i organizacijama bilo je važnije i dalje lobiranjem širiti neistine u nadi da će tako dodatno potaknuti prodaju cjepiva… Sada uvode testiranje i za cijepljene zdravstvene djelatnike, no broj zaraženih je u padu već tjednima i to uskoro više neće niti imati smisla…” naveo je Lauc.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button