Domovina

Lagumdžija otvoreno o pogubnoj bošnjačkoj politici!

Nakon otvorene podrške Izraela izmjenama izbornog zakona BiH, koje predlažu HDZ i Hrvatska, za Klix.ba je svoj komentar dao Zlatko Lagumdžija, nekadašnji ministar vanjskih poslova BiH.

Izrael, koji je u pravilu prema BiH imao neutralan odnos. Bez ikakvih konkretnih stavova o unutrašnjim pitanjima naše zemlje. Sada su jasno stali na stranu prijedloga HDZ-a u vezi izbornog zakona i priče o legitimnom predstavljanju.

Bez obzira na to koliko su takvi stavovi ispravni ili ne, trenutak kada Izrael javno priopćava da podržava takve ideje, dok se čeka dogovor ili nametanje izbornog zakona iz OHR-a, jasno je da se radi o rezultatima lobiranja.

On je narčito kritizirao lidera SDA Bakira Izetbegovića i te lidera DF-a Željka Komšića.

Bakir i Željko su još uvijek valjda omamljeni iluzijama o snazi Bundestag rezolucije. Sa kojom oni svakako nemaju ništa i misle da je to dovoljno. Za to vrijeme, ozbiljne diplomatske akcije HDZ pa i SNSD se vode”, kaže Lagumdžija.

Lagumdžija tvrdi da bi sve bilo drugačije da su stranake sa sjedištem u Sarajevu ozbiljno pristupile da reformski izborni paket mora integrirati makar neke opravdane hrvatske zahtjeve.

“Umjesto toga oni su se konfrontirali sa tim zahtjevima. I još su nastavili da ‘prijete’ da će ‘Hrvatima uzeti 6 mjesta u Domu naroda’ do mjere dalje radikalizacije međuetničkih odnosa. Svojom odlukom da prepuste Čoviću ozbiljan arsenal argumenata, samo su pokazali da nemaju ozbiljnu, poželjnu i izvodivu viziju Bosne i Hercegovine kao jedinstvene države i društva zajedničkih vrijednosti”, zaključio je Lagumdžija.

Naravno, nećemo propustiti priliku da još jednom podsjetimo da je Lagumdžija jedan od glavnih krivaca za katastrofalno loše odnose Hrvata i Bošnjaka. I da je ovaj bezobrazni politički perverznjak smislio slučaj ‘Sejdo Komšić’ čime je jako uzdrmao same temelje naše zemlje i unazadio međunacionalne odnose u FBiH!

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
ABC portal

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button