Domovina

Knezović :Vandali su oni koji dopuštaju Titove biste i ulice

Aktivist Marijan Knezović , na svom Facebook profilu je reagirao na skidanje ploče s natpisom ‘Josip Broz Tito’ i oštećivanje biste u Titovom parku u Puli. 

Najme Policija sumnjiči maloljetnika da je 31. svibnja između 00:00 i 00:30 u Titovom parku u Puli nasilno skinuo pločicu s biste Josipa Broza Tita, koju je potom bacio u more.

“Napadaju maloljetnog dečka jer je u Puli skinio ploču s natpisom “Josip Broz Tito” i oštetio bistu. Kažu – vandalizam.
Kada bi u Hrvatskoj bistu i ulicu dobio Dragan Paravinja, bi li bio vandalizam skinuti ploču i oštetiti njegovu bistu? Siguran sam da ne bi. Znate li koja je razlika između Paravinje i Tita? Razlika je u tome što je Paravinja odgovoran za jedno silovanje i jedno ubojstvo, pokoj joj duši, dok je Tito odgovoran za stotine tisuća ubojstava i tisuće silovanja, pokoj im duši.
Ne, nije dečko vandal. Vandali su oni koji dopuštaju takve biste i takve ulice. Dečko u svom mladenačkom buntovništvu (koje uopće nije loše nego društveno korisno u ovom letargičnom društvu) očito bolje od vlasti razumije da je nedopustivo da jedna zapadna zemlja u 2021. ili bilo kad daje ulice i biste “čovjeku” koji se nalazi na svim svjetskim listama najvećih ubojica u povijesti čovječanstva. I to u zemlji čije je državljane masovno ubijao.
Uvjeren sam da bi Hitlerova bista u Njemačkoj također bila ekspresno “vandalizirana.” No, tad bi to za ljevicu bio demokratski performans, buđenje revolucionarne svijesti i tko zna što već ne, a ovako je tek maloljetnički vandalizam.
Drž’ se momčino”, napisao je Knezović u svojoj objavi.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button