Svijet

KENDRICK CASTILLO-hrabri dječak koji je poginuo spašavajući prijatelje. Njegov ubojica je osuđen

Kendrick Castillo,hrabri dječak koji je poginuo spašavajući prijatelje, dočekao je pravdu. Njegov ubojica,Devon Erickson, osuđen je u utorak u okružnom sudu u Coloradu i mogao bi se suočiti s doživotnim zatvorom bez ikakvih izgleda za uvjetni otpust, javlja CNA .

Podsjetimo, Kendrick Castillo je bio 18-godišnji katolik koji je preminuo 7. svibnja 2019. godine pokušavajući razoružati ubojicu tijekom pucnjave u američkoj srednjoj školi u Higlands Ranchu.

U oružanom napadu na školu u Coloradu dvojica napadača ranila su osmero učenika i ubili jednog. Bio je to upravo Kendrick Castillo koji je s dvojicom vršnjaka napao jednog od napadača, pokušavajući ga spriječiti u njegovom krvavom pohodu. Dok su se hrvali s njim napadač je pucao iz pištolja, ubivši Kendricka, ali je na kraju ipak bio svladan.

Devon Erickson, jedan od dvojice napadača, u utorak je osuđen na temelju 40 točki optužnice, koje uključuju prvostupanjsko ubojstvo te podmetanje požara, krađu, provalu, posjedovanje oružja na školskom teritoriju… Porota je osuđujuću presudu donijela nakon što je vijećala četiri i pol sata. Ericksonu će kazna službeno biti izrečena 17. rujna ove godine.

Drugi napadač, Alec McKinney, priznao je krivnju i u veljači 2020. godine je osuđen na doživotni zatvor. McKinney je u vrijeme pucnjave imao 16 godina. Na uvjetni otpust bi mogao pušten za otprilike 20 godina. McKinney je rođen kao žena i u vrijeme pucnjave se podvrgnula brojnim operacijama promjene spola. NBCNews je svojevremeno izvijestio kako je „McKinney htio da djeca u školi dožive loše stvari, odnosno pate od trauma, kao što je on morao u svojem životu“.

Kendrickov otac, John Castillo, izjavio je kako presuda „predstavlja pravdu za njegovog sina“ te kako je „siguran da nas Kendrick danas gleda s visine“.

Kendrick Castillo

Kendrick Castillo 's Name To Mars – CBS Denver
HEROJ

Mladog Kendricka su njegovi znalci opisali kao veselog, šaljivog momka, koji je uvijek bio pristojan i ljubazan. U školi ga nitko nije zafrkavao jer je jednostavno bio predrag. “Djeca ponekad znaju biti gruba jedna prema drugima, ali prema njemu nisu bila. Niste mogli biti zločesti prema njemu”, istaknula je sestra Loretta Gerk koja mu je također predavala u katoličkoj školi. “Ako je neko manje dijete plakalo, on bi mu prišao i razgovarao s njim. Uvijek je primjećivao takve stvari”, dodala je. Više o Kendricku Castillu možete pročitati OVDJE.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
bitno.net

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button