Magazin

Kako to? Koronini svjedoci na Indexu šokirani!

Koronini svjedoci na Indexu šokirani. Kako sad ovo? Ne, to ne može biti.

Ovo je doslovno kao da pitaju zašto po danu ne trebamo paliti svjetlo, a po noći trebamo.  Svatko ima pravo postaviti glupo pitanje, samo ne previše često.

Pitati se kako to da broj zaraženih pada u Velikoj Britaniji nakon ukidanja mjera, a da raste u Australiji nakon uvođenja strogih mjera je glupo pitanje koje treba prestati postavljati. Istraživanja objavljena još krajem prošle godine pokazala su da su učinci raznih zabrana na brzinu širenja pandemije izuzetno mali. Broj oporavljenih i cijepljenih daleko snažnije određuje brzinu širenja pandemije. Sezonalnost je također vrlo jak čimbenik koji trenutno radi protiv Australije, a u korist UK. Prije nekoliko mjeseci Gordan Lauc je rekao sam da možemo slobodno ukinuti sve mjere i da se ništa strašno ne bi dogodilo. Tada je doživio neviđene napade ”mainstream” medija. Ujedinjeno Kraljevstvo je to upravo napravila i ništa strašno se nije dogodilo, štoviše broj zaraženih i dalje pada… Razne zabrane i ograničenja su iznimno slabo učinkovita na dugi rok. Osobna odgovornost i oprez mogu biti učinkoviti, no razne zabrane naprosto ne što je pokazao i švedski model.

koronini
Snimak zaslona

Sada je očito da su sve zemlje trebale primijeniti model kao Švedska. Samo što to politička elita zajedno sa ”mainstream” medijima nisu dozvolili .

Ovako su o švedskom modelu prošle godine pisali indexovi ”zastrašitelji”:

Tijekom proteklih nešto više od godinu dana ”mainstream” mediji i vladajući uspjeli su progurati mnoge besmislene mjere koje su nanijele veliku štetu gospodarstvu ali i značajno ograničili slobode pojedinaca poput lockdowna, zabrane ulaska u zemlju koje su nanijele veliku štetu turizmu i ugostiteljskom sektoru, neučinkovite mjere poput nošenja maski koje održavaju osjećaj straha i tjeskobe od sveprisutne bolesti, a sve to pod blagoslovom određenih medicinskih i nemedicinskih ”stručnjaka”.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button