Domovina

Ovo je zločin s predumišljajem i ugrožavanje nac. sigurnosti

Ovo je zločin s predumišljajem i ugrožavanje nac. sigurnosti … Ocjena Europske komisije da Hrvatska zadovoljava uvjete za uvođenje eura je je politička, a ne ekonomska. Ona odgovara jedino EU komisiji koja vidi da se projekt EU sve više ljulja i sve dublje zapada u krizu.

To sam i očekivao jer je i djeci jasno da je naše gospodarstvo u velikim problemima zbog deindustrijalizacije odljeva najbolje radne snage, komentirao je znanstvenik Ivan Lovrinović.

Kada tome dodamo zahuktalu inflaciju i veliku neizvjesnost zbog rusko-ukrajinskog rata naprosto se pitamo koje bi budale predložile napuštanje domaće valute u takvim uvjetima. Ali ima takvih, koji sve nas racionalne smatraju budalama i prave od nas budale.

Sasvim je jasno da Plenković koji autokratski vlada Hrvatskom bez obzira na sve želi ostići za sebe i svoju ekipu političke bodove kod onih u Briselu i drugdje za nastavak svoje karijere kada bude morao odavde bježati zbog sloma koji slijedi.

U svom dobro poznatom stilu izjavljuje kao na kakvom dječjem turniru da od svih zemalja koje nisu uvele euro a članice su EU jedino je Hrvatska spremna za euro. Osim Bugarske nitko drugi nije niti razmišljao o tome a kamoli tražio.

A upravo su i Bugarska i Hrvatska dvije najsiromašnije zemlje na dnu EU. Euro će i jednu i drugu zemlju zakucati za dno EU ako se uvede. O tome sam govorio godinama u Saboru i izvan njega.

Snimio sam prije skoro tri godine poseban video s predavanjem na ovu temu. Održao sam i nekoliko okruglih stolova s uglednim znanstvenicima. Pisao sam prije tri mjeseca oporbenim strankama u Saboru da se ujedinimo i pokrenemo referendum protiv eura na što nisu odgovorili. Kao čovjek i znanstvenik učinio sam što sam mogao. Još uvijek vjerujem da se uvođenje eura može zaustaviti u posljednji čas.

Država bez svoje valute nije više država, a valuta bez svoje države, a to je euro ne može opstati. (Foto:Pixabay)

Ovo je zločin s predumišljajem i ugrožavanje nac. sigurnosti

Država bez svoje valute nije više država, a valuta bez svoje države, a to je euro ne može opstati. EU nije država a euro je jedina valuta na svijetu bez svoje države.

HDZ i njegova vlada razgrađuju i ruše sve ono što je valjalo i za što su se ljudi borili i ginuli. Od države je ostala samo ljuštura. Plenković to cinično naziva modernim suverenitetom. Uz to dodaje da će euro donijeti bolji život.

Uvoditi euro u ovakvim katastrofalnim uvjetima je zločin to s predumišljajem i ugrožavanje nacionalne sigurnosti i to se mora sankcionirati. Prije ili kasnije, ali se nitko od opsjenara ne bi smio izvući. Takve stvari ne zastarijevaju.

I još nešto. Zbog novog preslagivanja svjetskog poretka u kojem EU ne igra više važnu ulogu, osim na HRT-u, doći će do daljnje destabilizacije unutar EU-a, pada gospodarske aktivnosti i energetske krize što će s drugim čimbenicima voditi propadanju eura kao projekta, zaključio je Ivan Lovrinović.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button