Svijet

Kako se Ukrajinci usude prosvjedovati u okupiranom gradu?

Kako se Ukrajinci usude prosvjedovati u okupiranom gradu? Što bi se dogodilo Vukovarcima ili Kninjanima da su prosvjedovali protiv srpskih okupatora za vrijeme Domovinskog rata?

Melitopolj, grad od 150.000 stanovnika na jugoistoku Ukrajine, jedan je od prvih koji je pao pod rusku okupaciju. Strane agencije javljaju kako su jučer u tom gradu zabilježeni prosvjedi zbog odvođenja gradonačelnika Ivana Fedorova. 

Snimke pokazuju kako su brojni Ukrajinci izašli na ulice kako bi izrazili negodovanje s potezom okupatora:

VIDEO – Brojni Ukrajinci su izašli na ulice kako bi izrazili negodovanje s potezom okupatora

Zapadni mediji fokusirali su se na ‘barbarski čin’ odvođenja gradonačelnika. No, nitko nije postavio pitanje, kako to da su se Ukrajinci usudili prosvjedovati protiv okupatora ako se radi o ‘svirepim osvajačima’ kako Ruse prikazuju u zapadnim medijima?!

Tim više što se na snimkama jasno vidi kako su neki od prosvjednika ogrnuti ukrajinskim zastavama.

Kako se Ukrajinci usude prosvjedovati u okupiranom gradu? www.crodex.net
Kako se Ukrajinci usude prosvjedovati u okupiranom gradu?

Zamislite da su stanovnici Knina ili Vukovara izašli na prosvjed protiv srpske vlast, nakon što su oni početkom Domovinskog rata okupirali te gradove. I još da su nosili hrvatske zastave! Što mislite, što bi im se dogodilo?

I nije to jedina snimka koja pokazuje odsustvo straha lokalnog stanovništva prema ruskim okupatorima.

U okupiranom gradu Starobilsku, u regiji Luhansk, ljudi su se također okupili kako bi prosvjedovali protiv ruske okupacije. Tim više, skinuli su Luhansku zastavu i zamijenili je ukrajinskom.

Zamislite da su stanovnici okupiranog Vukovara, za vrijeme Domovinskog rata, s jarbola skinuli srpsku zastavu i stavili hrvatsku. Što bi im se dogodilo?

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
paraf.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button