MagazinZanimljivosti

Kad neznanje terorizira, inteligencija se povlači?

Najgori gubitak vremena je rasprava s tvrdoglavim stvorenjem kojem nije stalo do istine, već samo da pobjedi vaša uvjerenja

Jedna mudra priča , vezano za trenutnu situaciju…

S magarcima u raspravu ne ulazim .

Magarac je rekao tigru: Trava je plava.

Tigar je odgovorio: Pa, trava je zelena.

Rasprava se rasplamsala i oboje su ustrajali u svome te se se odlučili obratiti lavu, kralju džungle. Prije nego što je stigao do čistine u šumi, gdje je na prijestolju sjedio lav, magarac je počeo vikati:- Veličanstvo, je li istina da je trava plava?

Lav odgovori:- Istina je da je trava plava.Magarac je pojurio naprijed i nastavio:- Tigar se ne slaže sa mnom, negira me i nervira, kaznite ga.

Kralj je tada izjavio:

– Tigar će biti kažnjen s 5 godina šutnje.

Magarac je skočio od radosti i krenuo svojim putem, zadovoljan je ponavljao:- Trava je plava, trava je plava.

Tigar je rekao da će prihvatiti kaznu, ali je prvo pitao lava:

– Veličanstvo, zašto ste me kaznili, uostalom, trava je zelena?

Lav odgovori:- U stvarnosti je trava zelena.

Tigar je rekao:- Zašto me onda kažnjavate?

Lav odgovori:

– Ovo nema nikakve veze s pitanjem je li trava plava ili zelena. Kazna je takva jer hrabro, inteligentno stvorenje poput tebe ne smije gubiti vrijeme svađajući se s magarcem, a još za kraj dođete i gnjavite me tim pitanjem. Najgore gubljenje vremena je prepirka s tvrdoglavim fanatikom kojem nije stalo do istine ili stvarnosti, već samo da pobjedi vaša uvjerenja.Nikada ne gubite vrijeme na rasprave koje nemaju smisla.

Postoje ljudi koji, unatoč dokazima koji su im predočeni, nisu sposobni razumjeti i drugi koji su zaslijepljeni egom, mržnjom i ogorčenjem i jedino što žele je biti u pravu čak i ako nisu u pravu.

Onima koji ne vide i ne žele vidjeti, koji ne razumiju ili ne žele razumjeti, ne možeš objasniti da smo usred globalnog porobljavanja i pokoravanja čovjeka i čovječanstva. Uzaludno je.

Ako ih dosadašnji, skorašnji i budući događaji ne uvjere da se događa veliko zlo koje baca golemu sjenu na umove i srca mnogih, ometa njihovo zdravo rasuđivanje jer se ne opiru ni po instinktu ni po intuiciji, nego su zatupljeni, onda nema toga argumenta i dokaza, uvida i sumnje koja bi ih nagnala da počnu – misliti.

Kad neznanje terorizira, inteligencija se povlači.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button