DomovinaVideo

Josip Đakić: Sladak život saborskog zastupnika

Među dužnosnicima koji su koristili naknadu za odvojeni život je i HDZ-ovac Josip Đakić. Te naknade se Đakić nije odrekao ni nakon razvoda od supruge.

Povlastice koje dužnosnici iskorištavaju, tjednima su već tema otkako je otkriven slučaj s državnim nekretninama koje je na korištenje dobio predstojnik Ureda premijera Zvonimir Frka-Petešić, a koji je, kako je Telegram prvi pisao, lažno prijavio prebivalište na Dugom otoku. Taj apsurd sa zloupotrebljavanjem povlastica danas se dodatno aktualizirao nakon što je Jutarnji list objavio da je šef SDP-a Peđa Grbin uzimao naknadu za odvojeni život iako mu supruga radi u Zagrebu i živi s njim.

Među dužnosnicima koji su koristili naknadu za odvojeni život je i HDZ-ovac Josip Đakić. Te naknade se Đakić nije odrekao ni nakon razvoda od supruge.

“Koristim naknadu za odvojeni život i nakon razvoda. U čemu je problem? Iznenađen sam pitanjem. Tri dana sam u Zagrebu, ispunio sam sve obrasce i to ide po automatizmu. Ne koriste je, valjda, oni koji žive s obitelji. Nisam htio kupiti stan u Zagrebu. Kupio sam dva apartmančića na Šolti”, kazao je Đakić za Jutarnji list dodavši kako je te apartmančiće lani otplatio i tada se “prvi put okupao”.

Obitelj Đakić je poznata po skandalima

Osim što je razveden od supruge, Đakićeva tri sina (jedan iz prvog, dvojica iz drugog braka), od kojih je odvojen pa dobiva naknadu, su punoljetna. Sva tri Đakićeva sina Hrvoje, Ivan i Tomislav dospijeli su u javnost zbog skandala. Tako je najmlađi Tomislav u listopadu 2021. osuđen na 10 mjeseci zatvora zbog prijetnji smrću četvorici zagrebačkih policajaca. No, boravak u zatvoru mu je zamijenjen radom za opće dobro.

Srednji brat Ivan prijetio je novinaru, a skandal je izazvao i kada je preko Facebooka čestitao Božić pravoslavnim vjernicima objavom slike na kojoj se vidi kako ustaša u ruci drži odrubljenu glavu nekog četnika s porukom, citiramo: “Svim prijateljima ‘srbicima’ sretan božic”. Za to je u studenome 2019. pravomoćno osuđen na uvjetnu kaznu od 11 mjeseci zatvora uz rok kušnje od tri godine, i to za dva kaznena djela: prijetnju te javno poticanje na nasilje i mržnju. Imao je i više prometnih prekršaja.

Treći brat, Hrvoje Đakić, sin iz prvog braka saborskog zastupnika HDZ-a, je početkom 2010. godine uhićen nakon što je na otoku Ugljanu autom nasrnuo na jednog muškarca s kojim se posvađao pred lokalnim diskom. Na ponovljenom suđenju Županijski sud u Zadru proglasio je Đakića krivim za pokušaj ubojstva i osudio ga na djelomičnu uvjetnu kaznu, što je značilo sedam mjeseci zatvora i preostali dio kazne u trajanju od jedne godine i pet mjeseci nije morao izvršiti ako u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo. Hrvoje Đakić žalio se na takvu presudu, ali Ustavni sud RH odbio je njegovu žalbu u svibnju 2018. godine.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button