Ljepota i zdravlje

Je li potencijalna korist cijepljenja djeteta protiv bolesti COVID-19 veća od potencijalnog rizika?

Pravodobna i istinita informacija u današnje vrijeme znači život. Osigurava i bolju kvalitetu života. Mame i tate, zakonski zastupnici, za sve vas koji ste ovih dana dobili poziv da iskažete interes za cijepljenje svoga djeteta cjepivom protiv bolesti COVID-19, a i za one koji nisu, ali je izgledno da će biti pozvani, slijede životno važne informacije koje treba uzeti u obzir prije donošenja odluke.

Roditeljska dužnost je poduzimati sve radnje koje su u najboljem interesu i za najveću dobrobit vlastitog djeteta. Je li u interesu vašeg djeteta i za njegovu dobrobit primiti cjepivo protiv bolesti COVID-19 u minimalno dvije doze? Je li COVID-19 ubojit za vaše dijete? Je li vaše dijete prijetnja društvu ako je necijepljeno? Koji su rizici cijepljenja? U konačnici, je li potencijalna korist cijepljenja djeteta protiv bolesti COVID-19 veća od potencijalnog rizika?

Dosadašnje iskustvo s ovom bolešću, potkrijepljeno i brojnim znanstvenim studijama te mišljenjima neovisnih stručnjaka govori nam sljedeće:

Djeca obolijevaju iznimno rijetko, a kad obole imaju blaže simptome i smrtnost približnu nuli. Od ukupnog broja oboljelih od bolesti COVID-19 djeca čine tek 2 %. Stopa smrtnosti od SARS-CoV-2 za djecu u dobnoj skupini od 5 do 14 godina je 0,001 %, a u dobnoj skupini od 15 do 19 godina 0,003 %.

Djeca su vrlo rijetko širitelji virusa SARS-CoV-2. Škole nisu mjesta širenja bolesti. Kućanstva s djecom su sigurnija od onih bez djece.

Cjepivo ima potencijalno vrlo opasne nuspojave. Broj prijavljenih nuspojava cjepiva protiv bolesti COVID-19, uključujući ozbiljne nuspojave i smrti nakon cijepljenja, neuobičajeno je velik i raste iz dana u dan. U službenoj Pfizerovoj studiji ispitivanja cjepiva na djeci čak 86 % djece imalo je nuspojave nakon cijepljenja, a 1 % su bile ozbiljne. Neke od nuspojava na koje upozorava proizvođač uključuju: alergijske reakcije, povišenu temperaturu, zimicu, glavobolju, nesanicu, paralizu, bolove u mišićima, zglobovima i drugim dijelovima tijela, proljev, mučninu, povraćanje, umor, malaksalost.

Podaci američkog sustava za pasivnu evidenciju nuspojava cjepiva (VAERS) govore da je učestalost upale srčanog mišića i ovojnice (miokarditis/perikarditis) u dobi 16-24 godine veća nakon primljene druge doze mRNA cjepiva. Cjepivo bi u djece moglo proizvesti bolest sličnu post-kovid sindromu. Naime, cjepivo sadrži uputu za stvaranje virusne bjelančevine šiljka (spike protein). Upravo ona se smatra uzrokom post-kovid sindroma.Već se bilježe smrti djece nakon cijepljenja, a masovno cijepljenje još nije ni počelo.

Ovome dodajemo i podatak da je sustav praćenja nuspojava nereguliran, a sama praksa neusklađena sa zakonom o čemu smo više puta izvještavali https://cijepljenje.info/mediji-sve-svjesniji-o-nuspojavama-cijepljenja/. Stoga je pravi razmjer rizika cijepljenja velika nepoznanica.

Znate li i da je mRNA tehnologija izrade cjepiva potpuno nova, do sada nekorištena tehnologija za masovnu upotrebu pri prevenciji neke zarazne bolesti?

Zbog svega navedenoga i još puno drugih spoznaja brojni neovisni liječnici i znanstvenici širom svijeta zahtijevaju hitan prestanak cijepljenja za mlađe od 30 godina.

Dodatno vas želimo podsjetiti na niz novijih znanstvenih studija čiji su rezultati ukazali na činjenicu da su skupine necijepljene djece bile zdravije u odnosu na skupine cijepljene djece.

Radi se o tri američke nezavisne studije iz 2020. godine pokazuju vrlo visoku korelaciju između povećanja cijepljenja 1994. godine i povećanja zdravstvenih problema djece. Najzanimljivije su bolesti koje su značajno učestalije u grupama cijepljene djece: ADHD (poremećaj pozornosti s hiperaktivnošću), astma, artritis, dijabetes, bolesti srca i rak – ADHD je čak 19 puta češći kod cijepljenih, nijedna beba u ispitivanoj grupi necijepljenih nije umrla od sindroma iznenadne dojenačke smrti (SIDS) i nijedna nema rak. Studije možete pronaći na poveznici.

Zaključno, ne postoje jasni dokazi o prevazi potencijalne koristi cijepljenja naspram rizika. Prije nego prihvatite rizik informirajte se sveobuhvatno o razmjerima rizika. Razgovarajte sa svojim liječnicima i podijelite ove informacije sa što većim brojem roditelja (zakonskih zastupnika) i zdravstvenih radnika.

Izvor: Cijepljenje.info

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button