Svijet

Je li počeo Putinov kraj? Ruski mediji: ‘Zatvorio se u svoju palaču u Sočiju, ne želi ni s kim pričati’

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin ne želi se sastati s vodećim ljudima Ministarstva obrane Rusije i predstavnicima obrambenih tvrtki, izvijestio je u ponedjeljak The Moscow Times.

Putin je sastanke s vodstvom Ministarstva obrane koji su se trebali održati u državnoj rezidenciji u Sočiju otkazao nakon što je ukrajinska vojska sredinom prošlog tjedna na sjeveroistoku zemlje kod Harkiva iznenada napala i porazila ruske trupe, prenosi direktno.hr.

Indikativne procjene gubitaka ruske vojske u ljudstvu i opremi s presjekom na dan 12.09.2022.g. navodi Kyiv Independent

Putin se takav razvoj događaja nije dopao te je odgodio sastanke s vodećim ljudima Ministarstva obrane i predstavnicima obrambenih tvrtki.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da su ti sastanci “pomjeraju udesno”.

“Kako se specijalna vojna operacija razvija, stječu se određena iskustva o kojima se mora raspraviti”, rekao je Peskov te dodao da su ti sastanci nužni. Glasnogovornik Kremlja, međutim, nije rekao kada će se oni održati.

The Moscow Times je u ponedjeljak donio i informaciju da je 19 lokalnih dužnosnika iz Moskve i Sankt Peterburga od Putina zatražilo da podnese ostavku.

Karte Instituta za proučavanje rata donose svakodnevno ažurirane karte bojišnice prema kojima se vidi ogroman pomak u korist ukrajinske vojske početkom rujna…

Spomenuti su dužnosnici u ponedjeljak u otvorenom pismu ustvrdili da bi ruski predsjednik ostavku trebao dati zbog sumnji da su nadolazeći lokalni i regionalni izbori namješteni te spomenutog poraza ruske vojske kod Harkiva.

“Potezi predsjednika Putin ugrožavaju budućnost Rusije i njezinih građana”, stoji u peticiji koju je na društvenoj mreži Twitter objavila dužnosnica iz Sankt Peterburga Ksenija Torstrem.

Torstrem je u ponedjeljak rekla da su peticiju nakon toga potpisale još 84 osobe.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
direktno.hrdirektno.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button