VijestiDomovina

Raspudić: Je li doista moguće da HDZ nema niti jednog boljeg kandidata za glavnog ravnatelja HRT-a od Roberta Šveba!?

Hrvatski sabor raspravlja o imenovanju glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije (HRT).

Kandidat vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) je Robert Šveb, a oporba i novinarske strukovne udruge protive se tom kandidatu, tvrdeći da je on u nekoliko potencijalnih sukoba interesa, da je na dosadašnjim funkcijama u HRT-u donosio odluke koje su znale biti protiv interesa HRT-a i da će njegov izbor značiti kontinuitet cenzure na HRT-u.

Oporba na čelu sa Mostom predlaže vladajućima da raspišu novi natječaj i nađu boljeg kandidata.

U ime oporbenog Mosta Nino Raspudić podsjetio je da je Šveb smijenjen 2007. sa mjesta ravnatelja Hrvatske televizije, jer je – suprotno dobijenom nalogu – propustio prijaviti HRT za snimanje i distribuciju Svjetskog nogometnog prvenstva u rukometu, pa je taj veliki tender dobio konkurentski RTL.

“Tada je otišao sa HRT-a, buknuo je veliki skandal, sada nam ga nakon 12 godina vraćate natrag. A u godinama koje su uslijedile, firme gospodina Šveba uredno surađuju sa RTL-om. Tko me može razuvjeriti da tu nije bio koruptivan, da nije svjesno pogodovao RTL-u i potkopavao HRT s kojeg je onda sramotno otišao? I sada nam ga vraćate”, kazao je Raspudić.

“Je li doista moguće da HDZ nema niti jednog boljeg kandidata za glavnog ravnatelja HRT-a od Roberta Šveba koji umjesto izjave da nije u sukobu interesa ovjerava priznanje kod javnog bilježnika da jest – barem mi u Mostu znamo što je javni bilježnik? Tko može vjerovati Švebu da neće pogodovati svom partneru kad tvrtke prebaci na njega? HDZ-u nema pomoći, ništa nije naučio od presude za korupciju. Spasili smo Sabor od protuzakonite odluke saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije. A sad peremo ruke. Izaberite Šveba i nosite taj teret, a mi vam nećemo dati mira”, rekao je u utorak Nino Raspudić u raspravi sazvanoj na dan kad Sabor inače ne zasjeda kako ne bi probili rok za izbor.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button