VideoVjera

(Video) Znate li gdje se nalazi najpoznatiji vjenčani prsten na svijetu?

Vjenčani prsteni imaju drevnu povijest i obično su povezani s tradicijom u židovstvu, Rimu, pa čak i Babilonu. Iako se svaka od tih tradicija razvijala iz različitih razloga, ona ukazuje na vjerojatnu mogućnost da je sveti Josip dao Djevici Mariji prsten na njihovim zarukama.

Ovo je mali detalj koji se ne spominje u svetim spisima, jer se većina lokalnih tradicija obično izostavlja iz Novog zavjeta jer su izvorni čitatelji bili upoznati s tim običajima.

Kako god bilo, u Italiji se tijekom 15. stoljeća pojavio čudesni prsten. Priča tvrdi da je zlatar iz Chiusija u Italiji dobio prsten od židovskog trgovca oko 1.000. godine.

Prsten se prenosio kroz generacije židovske obitelji i Djevica Marija ukazala se židovskom trgovcu u snu. Prsten je dao zlataru, ali u početku zlatar nije vjerovao u priču.

Nakon što je svjedočio viziji svog preminulog djeteta, zlatar je poklonio prsten obližnjem samostanu. Prsten je na kraju ukraden iz Chiusija, ali ubrzo je nađen i povjeren crkvi u Perugi. Nebrojena čuda i legende okružuju prsten, stvarajući njegovu tajanstvenu prirodu.

Blažena Anne Catherine Emmerich potvrdila je autentičnost prstena

Znate li gdje se nalazi najpoznatiji vjenčani prsten na svijetu?
crodex.net
Snimka zaslona

Odvojeno od svih događaja vidjelica mističarka iz 18. stoljeća poznata kao blažena Anne Catherine Emmerich potvrdila je autentičnost prstena u viziji prstena koju je imala.

Viđenje od 29. srpnja 1821.

Vidjela sam vjenčani prsten Blažene Djevice. Nije ni od zlata ni od srebra, ni od nikakva drugog metala. Tamne je boje i na njemu se prelijevaju boje. Nije tanak ni uzak, nego debeo i širok najmanje jedan prst. Vidjela sam da je gladak, a ipak prekriven malenim pravilnim trokutićima i u njima slova. S unutarnje je površina ravna. Nešto je na njemu ugravirano. Vidjela sam da ga drže iza mnogo ključeva u jednoj lijepoj crkvi. Pobožni ljudi pred vjenčanje nose svoje vjenčano prstenje i njima dodiruju taj prsten.

Viđenje od 3. kolovoza 1821.

Posljednjih nekoliko dana vidjela sam mnogo priča o Marijinu vjenčanom prstenu, ali zbog nemira i boli ne mogu više povezano govoriti o tome. Danas sam vidjela slavlje u jednoj crkvi u Italiji gdje se taj vjenčani prsten može naći. Učinilo mi se da je obješen u nekoj vrsti pokaznice iznad svetohraništa. Ondje je velik oltar, veličanstveno ukrašen. Vidi se duboko u oltar kroz mnogo srebrnine. Vidjela sam mnogo prstenja pred pokaznicom. Za vrijeme slavlja vidjela sam kako su se pojavili Marija i Josip u vjenčanoj odjeći, svako s jedne strane prstena, kao da je Josip stavljao prsten na prst Blažene Djevice. Vidjela sam kako prsten sjaji i kao da se miče.

Malo je poznato da je zahvaljujući Emmerich otkrivena i kuća u kojoj je blažena Djevica Marija u Efezu živjela neko vrijeme nakon Isusove smrti.

Exclusive Ephesus & House of Virgin Mary - YouTube
Snimka zaslona: Marijina kuća bila je od kamena, prostorije na stražnjem kraju okrugle i četvrtaste, prozori su bili visoko gore, krov ravan.”

Vezano za sv. Josipa;

U jednoj od svojih vizija blažena Anna Katarina Emmerich je rekla da je vidjela u viziji gdje leži neraspadnuo tijelo svetog Josipa u stanju milosti, unutar grobnice negdje u Svetoj Zemlji, čekajući da bude otkriveno od velikog sveca prije Drugog Kristovog dolaska. „Samo je nekoliko muškaraca slijedilo lijes s Isusom i Marijom; ali vidjela sam ga u pratnji anđela i okružen svjetlošću.

Josipove posmrtne ostatke kršćani su potom odnijeli u Betlehem i pokopali. Mislim da ga još uvijek mogu vidjeti kako leži neraspadnuto.”
Fra Pavao iz Milna (1824. – 1896.) jednom je rekao, „u ekstazi je svetac vidio tijelo svetog Josipa sačuvano netaknuto u grobnici, čije mjesto još nije poznato. Što više bude čašćen slavni supružnik Presvete Djevice, to će se prije dogoditi pronalazak njegova tijela, što će za Crkvu biti dan velike radosti.”

Prsten se nalazi u talijanskoj Peruggi a zove se “Santo Anello” odnosno “Sveti Prsten”

Znate li gdje se nalazi najpoznatiji vjenčani prsten na svijetu?
crodex.net
Izvor: Youtube snimka zaslona

Prema predaji zaručnički je prsten više od tisuću godina kružio u židovskim obiteljima te se 15. st. pojavio u Italiji i nakon brojnih događanja završio u jednoj crkvi u Perugiji.

Doista, nalazi se u talijanskoj Peruggi. Zove se “Santo Anello” odnosno “Sveti Prsten”. Svake godine krajem srpnja je izložen u tamošnjoj katedrali gdje parovi dolaze i sa svojim vjenčanim prstenjima dodiruju sveti prsten Josipa i Marije.

Svake godine krajem srpnja je izložen u tamošnjoj katedrali gdje parovi dolaze i sa svojim vjenčanim prstenjima dodiruju sveti prsten Josipa i Marije. Također ga biskup osobno izloži za čašćenje vjernika.

Za sve parove koji se pitaju gdje bi mogli otići na put ili što posjetiti – evo vam odlične ideje!

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button