Tenis

JE LI FINALE DAVIS CUPA DOVOLJNO PREPOZNATO?

Sutra Hrvatska igra svoje 4. finale svjetskog teniskog prvenstva od 16:00, no dojma smo kako je medijski ovaj nevjerojatan uspjeh prošao ispod radara.

Na društvenim mrežama jedva se može saznati za ovaj uspjeh, a zakazali su i mediji. U današnjim hrvatskim novinama plasmanu u finale Davis Cupa dano je mizerno malo prostora. Tek poneka stranica ili ako se ne radi o novinama specijaliziranima za sport to je tek jedan kratki članak na rubu stranice. Na TV-u također: u glavnim informativnim emisijama 3 najveće hrvatske televizije vijest o finalu prenesena je tek na samom kraju sportskog dijela umjesto da je prva vijest u svakom Dnevniku. Da je kojim slučajem jedan od hrvatskih tenisača bio pozitivan na Covid 19 sasvim sigurno bi to bila udarna vijest. Sramotno!!

Tenis je vrlo vjerojatno 3. najpopularniji sport na planetu Zemlji, redovito ga igra 87 milijuna igrača, u njemu se okušalo preko 200 milijuna ljudi, a najveće teniske događaje redovito prati 1 milijarda svjetske populacije.

Istina, Grand Slamovi su vrhunac ovog sporta, Pique je uništio stari Davis Cup i smanjio mu popularnost, no svejedno: HRVATSKA JE U FINALU SVJETSKOG PRVENSTVA!!

2005. imali smo vrhunsku momčad sa Ljubičićem, Ančićem, Karlovićem i Ivaniševićem.2018. Marin Čilić je zasluženo bio 7. igrač svijeta, Borna Ćorić 12. (igra je bila za TOP 10), objektivno najjači drugi igrač, a parovi su i tada bili vrhunski.

No, ove godine očekivanja su bila nikakva. Ćorić je ozlijeđen, Čilić igra solidno, ali jako je daleko od najboljih izdanja, jedino je par bio siguran bod za Hrvatsku. Unatoč svim prognozama ukazao se Borna Gojo, 279. tenisač svijeta, ostavio srce na terenu za hrvatski dres te odigrao super kvalitetan tenis i pobijedio igrače koji su više od 200 (!!) mjesta iznad njega na ATP ljestvici. Upravo iz tog razloga ovaj bi uspjeh trebao biti više prepoznat. Finale Davis Cupa bez Ćorića, kad to nitko nije očekivao.

Iza ovih dečki je 10, 20 godina svakodnevnih napornih treninga. Pet- šest sati svaki dan, život podređen tenisu, sve drugo ostavljeno je po strani. I sad, kad je napokon stigla nagrada za sav taj nevjerojatan trud, kada to apsolutno nitko nije očekivao, dajmo ovim dečkima zasluženu pozornost.

HRVATSKA JE U SVJETSKOM FINALU!!

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
croatian tennis

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button