Domovina

Milanović o maskama: ‘Nevjerojatna je poslušnost onda kada se ne bi trebalo slušati u potpunosti’

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj akademiji Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u prigodi obilježavanja Dana Učiteljskog fakulteta i Svjetskog dana učitelja.

Nakon toga Milanović je dao izjave za medije.

Komentirao je situaciju s izborom predsjednika Vrhovnog suda te kazao da više nema smisla da se ovoliko čeka.

“S jedne strane Sabor odlučuje, tako kaže Ustav. Sabor je i većina, ali ovolikim odugovlačenjem oni koji čine većinu koja daje potporu Vladi pokazuju da cijelu stvar pretjerano politiziraju. Izbor predsjednika ili predsjednice Vrhovnog suda, čim donosi odluku Sabor ima supstrat u sebi.

Kao da se bira, osoba je predložena, o njoj je raspravljeno, imam dojam da su dojmovi dosta pozitivni, nemojmo to više rastezati. Ovo sve pokazuje ono što sam govorio i nisam jedini, da Ustav nije trebalo dirati, razrjeđivati i ograničavati ičije ovlasti nego ostaviti da funkcionira kao zadnjih 20 godina, da bi prije dva tjedna čuli od jednog od vladajućih da smo se mogli dogovoriti. Kako? Prije javnog poziva, napraviti magarce od svih koji su se javili na javni poziv”, kazao je.

Milanović je komentirao i prosvjede pred bolnicama te kazao da su oni očekivani.

“Većina ljudi ide niz struju i cijepe se. U skandinavskim državama netko će reći više su se cijepili, ali tamo nemaju policijski pristup, nisu ga imali ni kad je bilo manje cijepljenih. Danas sam ušao u prostoriju i svi imaju maske. Zašto? Skoro svi su cijepljeni, oni koji nisu ne moraju doći, ali dobrodošli su i dolaze na svoju odgovornost. Koji je smisao nošenja maske? Nevjerojatna je poslušnost onda kada se ne bi trebalo slušati u potpunosti”, kazao je.

Na pitanje je li za to da se ukinu covid-potvrde, Milanović je kazao da od prvog dana nije ulazio u detaljniju analizu mjera te je samo komentirao njihove zakonske i ustavne aspekte.

“Nakon što je došlo cjepivo rekao sam, što ću reći još jednom, kada ga bude više od zainteresiranih ljudi, zabrane nemaju smisla. Iz toga iščitajte moj odgovor”, kazao je.

Rekao je i da su covid-potvrde sitnica, a da je ono što se događalo prošle godine bilo protuustavno te da se to ne smije ponoviti, prenosi RTL.

Podsjetimo, Milanović je postao viralan na Twitteru, kada su podijeljene njegove kritike na račun obveznog cijepljenja i mjera protiv koronavirusa. U videu, koji je preveden na engleski jezik, Milanović je kazao da dan počinje s CNN-om i par kanala te da se pita tko je tu lud, on ili oni te istaknuo da od nove godine sluša samo gluposti. Video je podijeljen preko 5000 puta.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
narod.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button