Izbor uredništva

Javni apel saborskim zastupnicima zbog Faktografa i njegovog protustavnog djelovanja

Upućujemo javni apel saborskim zastupnicima u Republici Hrvatskoj za zaštitu sloboda neovisnih medija. Apel je posljedica cenzure koju sustavno izvršava takozvani portal za provjeru činjenica, Faktograf.hr.

“Poštovani zastupnici , vi koji poštujete Ustav i zakone naše zemlje, i dio ste zakonodavne vlasti u Hrvatskoj.

Želimo vam skrenuti pažnju na užas koji se događa oko cenzure medija u RH i nasilja koje nad nama provodi Petar Vidov i Ana Brakus, preko udruge Faktograf.

Faktograf je jedna od najtoksičnijih i najopasnijih pojava u hrvatskom društvu. Nekad smo imali komunistički Agitprop koji je određivao koji sadržaji mogu a koji ne biti plasirani u javni prostor, što se smije i ne smije misliti i govoriti, a danas imamo OVLAŠTENOG CENZORA za Republiku Hrvatsku (doduše, za početak samo na najvažnijoj društvenoj mreži).

Radi se o ideološkim ekstremistima, ekstremno pristranim osobama sklonima radikalnim političkim opcijama, jako sumnjivim likovima sumnjive prošlosti koji su se ugnijezdili na mjesta “neovisnih” fact checkera , kao regionalnih servisa za Facebook.

Oni to ne čine to neovisno, nego putem FB alata koji su im na raspolaganju, guše jačinu i doseg ideološki nepodobnih portala među kojima je i naš portal.

Jedna od skandaloznijih primjera Faktografa je kada je kao lažnu označio tvrdnju koju je prenio i naš portal da Covid potvrde doprinose širenju epidemije. Tada je već svatko s IQ > 70 mogao znati, da se potrudio razmišljati, da i cijepljeni šire zarazu . Ali ne i drski manipulator i cenzor  Petar Vidov koji se iako ima samo srednju školu prezentira kao glavni epidemiolog Facebooka za Hrvatsku.

Što kao i što je 2+2=4 znači da dopuštenje osoblju i pacijentima da ulaze u bolnice bez testa znači da unose virus u bolnicu (mnogostruko više nego testirani necijepljeni).

Dakle, tvrdnje Gordan Lauca koju smo i mi prenijeli su bile 100% točne. Faktograf je te naše tvrdnje proglasio lažnima, smanjio nam doseg, klevetao nas – i time spriječio da kritične i točne informacije dođu do građana a samim time je odgovoran i za brojne smrti koje su time izazvane.

Unatoč tome što smo se žalili,nisu nam u našoj državi, gdje nam Ustav jamči slobodu pisanja, skinuli ograničenje.

Svakog čovjeka zainteresiranog za slobodu govora i mišljenja u Hrvatskoj trebala bi zbrinuti činjenica da udruga koja se bavi slobodama govora i medija te građanskim slobodama – GONG, nastoji smanjiti doseg vijesti pojedinih portala, odnosno cenzurirati ih, jer im se ne sviđaju njihove potkrijepljene tvrdnje i stavovi ili uređivačka politika.

U Hrvatskoj postoji Zakon o medijima a Petar Vidov/Faktograf su čisti pokušaji instalacije Ministarstva istine mimo svih Ustavnih načela RH.

Dakle, od sada i ubuduće, ne zastupate li oštromjeraške stavove, sumnjate u učinkovitost cjepiva, ne budete li išli u Srb na proslavu “antifašističkog ustanka”, ne priznajete li kako su LGBTIQ osobe najzdraviji dio društva, ne zagovarate li pobačaj, sumnjate u utjecaj čovjeka na globalno zagrijavanje, ne savijete li šiju pred “progresivističkim” normama i nepisanim pravilima i ne klanjate li se uvriježenim komunističkim i velikosrpskim mitovima, bit ćete izopćeni  Facebooka-a.

Ustavom RH je zajamčena sloboda govora i vrijeme je da se državne institucije pozabave radom ali i financiranjem Faktografa te ispitaju za čije interese i lobije oni rade.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button