Izbor uredništva

Raste broj cijepljenih hospitaliziranih, na respiratoru i umrlih

Raste broj cijepljenih hospitaliziranih, na respiratoru i umrlih… Izašlo je i najnovije tjedno izvješće Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo praćenja stanja epidemije bolesti Covid-19 u Hrvatskoj, u kojem su dopunjeni podaci za posljednji tjedan od 22. do 28. studenog 2021. godine.

Iz najnovijeg izvješća sve je evidentnije kako se stanje cijepljenih ljudi, u pogledu hospitalizacija, pacijenata koji završavaju na respiratoru i umiranja, pogoršava iz tjedan u tjedan. Sada je već vrlo jasan trend ovih parametara.

Ovakvi podaci za Hrvatsku sugerira da cijepljenu populaciju čeka jedna vrlo teška zima, jer već vidimo prve znakove povećanja ovisnosti o antitijelima.

Ovo ne samo da dokazuje da cjepiva protiv Covida-19 ne djeluju, već također sugerira da one zapravo pogoršavaju stanje.

Razlog zbog kojeg je smrtnost bila tako niska u rujnu 2020. je zato što je sezonalnost bila na našoj strani, kao što je to uvijek bio slučaj sa svim respiratornim virusima. Osim toga, cijepljenje je započelo 27. prosinca 2020., a to je i jedan od razloga jako niske smrtnosti.

Pogleda li se tablica 13. službenog izvješća HZJZ-a, odmah se uočavaju spomenuti trendovi, pri čemu je potrebno obratiti pažnju kako se s pogoršanjem statistike cijepljenih ujedno i popravlja statistika kod necijepljenih.

cijepljenih

U izvješću su zasebno, namjerno ili ne, iskazane tablice (tablica 3. i 4.) u kojima su dani podaci o ukupnom broju potvrđenih slučajeva, broja hospitaliziranih, broja pacijenata koji su završili na respiratoru, te onih preminulih.

Prikažu li se svi navedeni podaci, s ukupnim postotcima i ukupnim brojevima svih parametara, u jedinstvenoj tablici, slika postaje puno jasnija.

U Hrvatskoj su ukupno od početka pandemije umrle 11.043 osobe zaražene koronavirusom, a broj od 10.000 umrlih prošli smo 17. studenoga. U samo 15 dana u Hrvatskoj je umrlo oko 1000 oboljelih od covida-19. Slučajno ili ne, ništa ne sugeriramo, ali samo se s pravom pitamo koliko je umrlih u ovih 15 dana bilo cijepljeno, i umrlo upravo nakon cijepljenja.

Osim toga, Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) je sinoć kasno navečer objavilo je kako im se potkrala pogreška prilikom objave tjednih izvješća o epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj. Objavili su da je umrlih i na respiratoru više cijepljenih nego necijepljenih. Mislite li da je to zaista bila greška?

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
provjeri.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button