Domovina

Grmoja: Plenković je igrao i na kartu biskupa ne bi li signalizirao protivljenje Crkve referendumu

Nikola Grmoja tvrdi da je propast referendumske inicijative priželjkivala je gotovo cijela politička scena, a agresija je samo rasla! Ovaj referendum o ukidanju stožerokracije i covid potvrda je inicijativa koja je pripremljena i odrađena u nekoliko tjedana, otkako su preko noći uvedene COVID potvrde u javni sektor.

I sve to usred zime! Gotovo kompletna politička scena priželjkivala je propast inicijative i ta agresija protiv referenduma rasla je kako se bližio kraj roka za prikupljanje potpisa. Andrej Plenković čak je igrao i na kartu biskupa ne bi li signalizirao protivljenje Crkve referendumu. Angažirani su svi mogući akteri koji imaju pristup medijskoj sceni ne bi li se građane odvratilo od potpisivanja.

Uostalom, pa to je primijetio i predsjednik Zoran Milanović, izrazivši čuđenje kako smo uopće uspjeli skupiti potpise. Ali mislim da uspjeh inicijative nikoga ne treba čuditi jer veliki dio građana ovo što se radi u pandemiji više ne želi. Većina građana Stožeru i Vladi više ne vjeruje.

Potpisa ima sasvim dovoljno. Građani su jasno poručili da žele odlučivati na referendumu i ja im želim zahvaliti na golemoj potpori. Posebno želim zahvaliti volonterima koji su ovo odradili ostavljajući srce na štandovima na hladnoći, kiši, a neki i na snijegu. Oni su pravi heroji priče.

Cijeli intervju pročitajte na OVDJE

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button