Domovina

Glavni cilj ozbiljne političke stranke ne može biti samo rušenje HDZ-a!

Nova politička stranka „Pravo i Pravda“ osnovana je početkom veljače u Hrvatskoj, na čelu s predsjednikom Mislavom Kolakušićem,  potpredsjednicima Ivanom Viliborom Sinčićem i dr. Ivanom Lovrinovićem i glavnim tajnikom stranke dr. Dražanom Dizdarom.

Na web stranici spomenute stranke stoji kako je osnivanjem Prava i Pravde došlo do ujedinjenja dvije političke stranke (Ključ Hrvatske i Promijenimo Hrvatsku) s nezavisnom listom Mislava Kolakušića te je stvorena jedinstvena politička opcija pod nazivom Pravo i Pravda.

Na službenim web-stranicama stranke Pravo i Pravda (Kolakušić, Lovrinović, Sinčić i dr.) piše da „u slučaju izborne pobjede nad HDZ-om novu vladu ne bi bilo moguće sastaviti bez sudjelovanja gotovo svih oporbenih političkih opcija čime bi ona bila strogo programska, dok bi se ideološka pitanja ostavila po strani“!

Dalje kažu da bi „ostanak HDZ-a na vlasti još jedan mandat egzistencijalno ugrozio sam opstanak Republike Hrvatske pa u takvim uvjetima velika koalicija predstavlja izlaz iz takvog stanja“.

Ovo im je najbolje: „Svaka druga opcija osim ponovne HDZ-ove vlade predstavlja manju opasnost za hrvatsko društvo.“

Ako misle da su Možemo s Radničkom frontom, ostacima SDP-a i sličnima manja opasnost za Hrvatsku, onda mislim u startu gube glasove velikog broja konzervativnih birača. Radim u tijelu javne vlasti kojim suvereno vlada SDP godinama pa znam nešto o njihovim antikorupcijskim kapacitetima, a nije ni da se ne sjećamo slavnih mandata Račana i Milanovića. Smiješno je da „ozbiljni“ političari SDP smatraju strankom s kojom se zajedno može boriti protiv korupcije.

Manje od HDZ-a su pokrali i devastirali državu samo iz jednog razloga: bili su puno manje na vlasti. Štetu koju bi s vrijednosnog aspekta Hrvatskoj napravili radikalni globalistički ljevičari poput Možemo, novonormalni marksisti poput RF-a i slični ne treba posebno elaborirati. I s takvima bi PiPovci gradili bolju Hrvatsku?!

Vođenje države nije vođenje korporacije. Ideologija je važna i neizbježna. Političaru bez jasnih vrijednosnih stavova, dakle bez ideologije, jedina ideologija je vlast. Država bez ideologije gubi smisao.

Glavni cilj ozbiljne političke stranke ne može biti samo rušenje HDZ-a!

Izvor:Hrvoje Pende

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button