Domovina

Karolina V.K.: Ovo više nije korupcija – ovo je bezočni lopovluk!

Zadnji govor saborske zastupnice Karoline Vidović Krišto ne zahtjeva nikakav poseban komentar, osim da naglasimo kako nitko ne može sam, nego je potrebno ovakve ljude birati na izborima! U suprotnom će nama, ali i našoj djeci, biti onako kako i zaslužujemo, jer uistinu, kakva vlast – takav narod!

Dame i gospodo,

Cijene naftnih derivata stvaraju ogromne probleme hrvatskim građanima. Jasno je da su hrvatski građani žrtve visokih cijena benzina i dizela – ali tko su profiteri?

Osim trgovaca naftnim derivatima, ogromne profite ostvaruje i državni proračun, jer 25% PDV-a na 14 kuna znatno je više nego na 8 kuna. Dakle, nema nikakve dvojbe da hrvatska vlada profitira na tegobama hrvatskih građana. Ali ključno pitanje koje si moramo postaviti jest – kako vlada troši te novce?

Nažalost, sljedeći primjeri dokazuju svu štetnost djelovanja današnje vlade, ali i onih u zadnjih 15 godina. Prije neki dan doznali smo da je hrvatsko zdravstvo u zadnjih nekoliko godina isplatilo 880 milijuna kuna tvrtki Medicol za korištenje pet CT-uređaja.

Četiri takva aparata, koja Medicol koristi, koštala bi 60 milijuna kuna, a samo u 2021. godini HZZO je Medicolu isplatio 68 milijuna kuna! Doista, kod ovakvih informacija razumna osoba ostaje bez teksta. Ovakvo štetno ponašanje jest nedopustivo! Ovo više nije korupcija – ovo je bezočni lopovluk.

Slika: Ivan Rajković je čelnik Medikol Grupe, uz Ivanku Trstenjak-Rajković. Svečano potpisivanje Ugovora o kupnji četiri najsuvremenija PET/CT uređaja nove generacije između Medikol Grupe i tvrtke Philips, potpisano je u utorak, 12. studenog 2019. g. u Hotelu The Westin. Time je ponovno učinjen iskorak u vrhunsku tehnologiju koji će unaprijediti dijagnostičku pouzdanost pretraga i značajno pridonijeti poboljšanju kvalitete i duljine života onkoloških bolesnika. Poručio je nakon potpisivanja Ivan Rajković, predsjednik Uprave Medikol Grupe, objavljuje N1 2019.g. ovdje / Foto: YouTube snimka zaslona

Doista, kada bismo u svojim privatnim životima na ovakav način upravljali svojim financijama, nema obitelji koja ne bi propala. A hrvatsko zdravstvo se uistinu nalazi u općem raspadu.

Zdravstvo: Tužni slučajevi iz naroda

Dok se razbacuju stotine milijuna kuna, hrvatskim građanima je u stvarnoj svakodnevnici suspendirana zdravstvena skrb. Tako mi jedna majka piše da je za uobičajeni specijalistički pregled kod otorinolaringologa za svog 12-ogodišnjeg sina dobila termin – za godinu dana, a za jedan najobičniji lijek na dječji recept morala je nadoplatiti 50 kuna.

Ovi primjeri dokazuju dramatično stanje zdravstvenog sustava u Hrvatskoj. Ali, treba jasno naglasiti da stanje u zdravstvu ima i onu usku skupinu koja zarađuje enormno bogatstvo, i to na mukama hrvatskih građana. Slučaj isplaćenih iznosa tvrtki Medicol jest jedan takav slučaj, u kojemu zdravstveni sustav omogućava enormnu zaradu pojedincima, ali na štetu hrvatskih građana.

Svjedočimo:

  • nevjerojatnoj ekspanziji privatnog zdravstva, dok nam se
  • istovremeno javno zdravstvo raspada. Isto tako,
  • liječnici nam napuštaju domovinu. Govore mi –
  • ne odlazimo samo zbog niskih plaća, već prvenstveno zbog
  • općeg nereda i
  • nepotizma koji vladaju u hrvatskom zdravstvu“.

Sjetimo se samo slučaja Vinogradske bolnice, i smijenjene zamjenice ravnatelja koja je iznosila konkretne brojke i činjenice o korupciji u toj bolnici. Nakon svih tvrdnji koje je gospođa iznijela, ili je morala odgovarati za klevete, ili su prozvani morali odgovarati zbog korupcije. Međutim – ništa se nije dogodilo!

To je stanje u zdravstvu. Ono govori o otvorenom kršenju zakona, o otvorenoj korupciji i šutnji sustava.

Ubiranje visokih poreza i načina trošenja tih novaca hrvatskih građana

Vratimo se na početnu činjenicu, to jest, na ubiranje visokih poreza i načina kako se ti novci hrvatskih građana troše. Kao što se porezi troše protivno interesima onih koji plaćaju te poreze, tako se i imovina hrvatskih građana daje doslovno u bescjenje:

  • Od koncesija za vodu i koncesija za najbolje dijelove Jadrana (kao što je slučaj projekta Kupari), do
  • naplate naknade za telekomunikacijske trase.

Ljudi iz sustava izvijestili su me da državne tvrtke, kao što su Hrvatske šume, vode i ceste, iako imaju i pravo i obvezu naplate, uopće ne naplaćuju HT-u naknade za pravo puta.

Najviši dužnosnici vlasti otvoreno demonstriraju kako su iznad zakona!

Osobe koje obnašaju najvažnije dužnosti u Hrvatskoj, od Milanovića, Plenkovića i Jandrokovića, do Borisa Vujčića i ostalih, ponašaju se bahato i bez ikakvih skrupula. Navedene strukture otvoreno demonstriraju da su iznad zakona, i da ih život i problemi hrvatskih građana uopće ne zanimaju. Građani su za njih bankomat kojega oni mogu koristiti kako im se prohtije.

Ali upravo to ponašanje pokazuje da su vladajući moćnici površni, i da ih povijest ništa nije naučila. Jer, povijest nas uči da svakoj nepravdi dođe kraj, te da se kad-tad moraju položiti računi za svoja djela.

Zato poručujem hrvatskim građanima da ne gube nadu u bolje sutra, jer vrijeme polaganje računa će vrlo skoro doći; a tada će sadašnji moćnici morati odgovarati za svoje zlouporabe, a hrvatski će građani početi živjeti dostojansvenije i, naravno, bezbrižnije i bolje!

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button