DomovinaIzbor uredništva

“Generale kroz ovih mjesec dana obuke prošlo nas je preko 1000 a ostalo samo 165, pa nije valjda da smo nas 165 pametniji od onih 850 koji su otpali”

Ivan Dok Anđelić je upitao:”Generale kroz ovih mjesec dana obuke prošlo nas je preko 1000 a ostalo samo 165, pa nije valjda da smo nas 165 pametniji od onih 850 koji su otpali”

General zbora Ante Zorislav Rosso

U Hrvatsku se vraća pred POČETAK domovinsko-obrambeno-oslobodilačkog rata. Postaje prvi zapovijednik elitne postrojbe bojne “Zrinski” sa kojom je uspješno organizirao i obučio prve elitne postrojbe HV-a. Velika većina Hrvata je čula za njegovu izjavu: “One koji nisu spremni poginuti za Hrvatsku umoljavam da napuste dvoranu”.

No međutim ima još nekoliko njegovih izjava koje mogu poslužit u svakodnevnom životu a istaknut ću onu kada mu se u Vukovaru, točnije na Opatovačkoj pustari gdje je sa svojom bojnom Zrinski došao ustrojiti i obučiti 4. Vukovarsku bojnu 3. Gardijske brigade, na kraju obuke obratio tada još uvjek obični vojnik Ivan Anđelić “Doktor” a za sebe voli reći da je do tada bio “obično seljačko dijete oca Ile i koje dolazi iz obične radničke obitelji” a koji će svojim kasnijim radom i zalaganjem u obrani Vukovara izrasti u Vukovarsku ratnu legendu.

Ivan Dok Anđelić:”Generale kroz ovih mjesec dana obuke prošlo nas je preko 1000 a ostalo samo 165, pa nije valjda da smo nas 165 pametniji od onih 850 koji su otpali”

"Generale kroz ovih mjesec dana obuke prošlo nas je preko 1000 a ostalo samo 165, pa nije valjda da smo nas 165 pametniji od onih 850 koji su otpali"
www.crodex.net

Ante Rosso:”Ivane ne žali za njima, da je to što valjalo bili bi i ostali! Selekcija je neophodna i radi se u miru a ne kada počne rat!”

Ljudi moji, ove riječi mi zvone danas u ušima više nego ikada, nosim ih godinama u sebi a smatram kako je upravo sada sazrijelo vrijeme da ih podijelim i sa vama! Meni kao najmanjem od najmanjih i poniznom sluzi Božjem je čast da sam dobio priliku slušati, učiti povjest iz prve ruke i to od najboljih!

Tko ima uši taj će i čuti i razumjeti…

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button