Svijet

Covid aplikacija: Njemački ministar zdravstva Lauterbach zadnji put „cijepljen“ prije 271 dan!

Njemački ministar zdravstva Karl Lauterbach, koji je tvrdio da je primio četiri doze „cjepiva“, u petak je pokazao svoju digitalnu potvrdu o cijepljenju.

Provjera pomoću aplikacije CovPassCheck pokazala je da je njemački ministar zdravstva zadnje „cjepivo“ primio u studenom 2021. godine., kada četvrta doza nije niti bila u ponudi.

Da je „cijepljen“ upravo četiri puta, Lauterbach je rekao javno nekoliko puta. Posljednji put je to rekao kada je objavio da je zaražen koronom. Na upit ni on ni njegovo ministarstvo ne žele reći kada je to bilo. 

Provjera njegovih digitalnih potvrda o cijepljenju s aplikacijom CovPassCheck sada je otkrila da posljednje digitalno ažuriranje podataka o cijepljenju. Ono je obavljeno prije 271 dana, tj. sredinom studenog 2021., što je zabilježeno kao “osvježavajuće cijepljenje”.

Naime, ministar zdravstva je u petak na konferenciji za novinare pred kamerama držao svoju digitalnu iskaznicu cijepljenja i QR kod, pri čemu je službeno sniman i fotografiran. Na brojnim fotografijama vidljiva je ministrova potvrda. Kao i milijuni drugih certifikata, ona se može legalno provjeriti u samo nekoliko klikova pomoću aplikacije CovPassChecka.

Doduše, postoji mogućnost da je Karl Lauterbach kasnije primio i četvrto cjepivo, što nije zabilježeno u digitalnom kartonu cijepljenja.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
provjeri.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button