Ljepota i zdravlje

Počinje zastrašivanje: Na jesen stiže ubojita varijanta!

POČINJE ZASTRAŠIVANJE! Njemački ministar zdravlja kaže da na jesen stiže ubojita varijanta!! Koji proročki sinovi, bez darova odozgor i bez kristalne kugle točno znaju što nas čeka.

Njemački ministar zdravstva Karl Lauterbach za list Bild am Sonntag je rekao da je sasvim moguće da ćemo dobiti vrlo zaraznu varijantu omikrona koja je smrtonosna poput delte.

Federalni ministar zdravstva Lauterbach očekuje omikron cjepivo u rujnu, ali u isto vrijeme upozorava na moguću “ubojitu varijantu” virusa korona, prenosi Tportal.

Lauterbach upozorava da bi se mogla razviti nova varijanta, vrlo zarazna poput omikrona i smrtonosna poput delte.

‘Dobit ćemo cjepivo koje štiti od omikronskih varijanti. Očekujemo to u rujnu. Cilj nam je da imamo dovoljno cjepiva za svakog građanina, bez obzira koja varijanta dolazi. Tada ćemo imati protuotrov i za omikron i za delta varijantu’, rekao je Lauterbach.

Prema riječima političara i epidemiologa Lauterbacha, trenutno se razvijaju razne podvarijante omikrona koje izazivaju zabrinutost.

Počinje zastrašivanje: Na jesen stiže ubojita varijanta! www.crodex.net
Počinje zastrašivanje: Na jesen stiže ubojita varijanta! (Foto: Pixabay)

Lauterbach je upozorio da intervali u kojima nove varijante zamjenjuju stare postaju sve kraći. “To znači da smo se sve manje sposobni pripremiti za mutacije. Sasvim je moguće da ćemo dobiti vrlo zaraznu varijantu omikrona, smrtonosnu poput delte. To bi bila apsolutno ubojita opcija”, objašnjava ministar.

Založio se za brže izmjene Zakona o zaštiti od infekcija u Njemačkoj kako bi se od jeseni ponovno uvela obveza nošenja maski u zatvorenom prostoru.

“Situacija će se ponovno promijeniti na jesen, tada će se broj slučajeva povećati, tada će vjerojatno doći do novih mutacija ili će se broj slučajeva s omikronskim infekcijama naglo povećati. Zato do tada moramo ponovno revidirati Zakon o zaštiti od zaraza”, rekao je.

Također smatra da je takav razvoj događaja posljedica odbijanja obveznog cijepljenja: “Neuspjeh obveznog cijepljenja bio je gorko razočaranje. Nakon dobrog ljeta, veliki jaz u cijepljenju može značiti tešku jesen. Tada mnogi znanstvenici očekuju nove valove”, naglasio je njemački ministar zdravstva.

Neka, bit ćemo i mi spremni, dodao je Marin Miletić.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button