Domovina

BULJ: Dosta je izrugivanja. Prvo Thompson a sad Alka. Sinj je na zubu Nacionalnog stožera

Božinoviću, nemoj se rugati s narodom Sinja i Cetinske krajine, dopustite ljudima da zarade za kruh!

Sinjski gradonačelnik, Miro Bulj, objavio je kako je dopisom prema Nacionalnom stožeru tražio da se ukinu sve mjere barem dok traju Dani Alke i Velike Gospe, najvažnije doba godine za Sinjane. 

– Važno je naglasiti da sam danas opet poslao zahtjev da se našim kafićima odobre rad i poslije 24 sata. Mladi se poslije tog vremena okupljaju u gradu i grupiraju, ja ih podržavam, ali zar ne bi bilo bolje da rade kafići nego da su na zidićima, u parkovima ili idu preko granice. Besmisleno je što se naši kafići zatvaraju jer mladi onda poslije ponoći odlaze u BiH, sjede i druže se u njihovim kafićima, pa koji je onda smisao tih mjera?! – smatra Bulj.

Bulj: Sinj kao i svake godine očekuje brojne hodočasnike

Bulj: Sinj kao i svake godine očekuje brojne hodočasnike
Procesija kroz Sinj

Dodaje kako osim toga, Sinj očekuje, kao i svake godine, brojne hodočasnike koji pješice dolaze Sinjskoj Gospi. 

– Mnogi dolaze noću, a nemaju gdje popiti ni čašu vode, sve je zatvoreno. Nije nevažno ni to što će se ograničavanjem broja gledatelja na Alci, prepoloviti broj gostiju u Sinju. Promet će biti manji i to će osjetiti svi naši OPG-ovci i ugostitelji. Sinj je na zubu Nacionalnog stožera.

Prvo se digla buka zbog Thompsonova koncerta, na kojem su sve mjere poštovane i nije bilo problema. Onda su htjeli zabraniti Milu Kekina i Hladno pivo, a istodobno se 1000 HDZ-ovaca okupilo na Pelješkom mostu. To je izrugivanje s narodom! Tražim da se ovlasti Nacionalnog stožera prebace na lokalne stožere jer svatko za sebe može najbolje procijeniti situaciju – zaključio je Bulj.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button