Izbor uredništvaVideo

BRUTALNI POSTUPAK! Evo kako će se usmrtiti bebu Grgu!

BRUTALNI POSTUPAK! “Feticid je, sama riječ kaže, fetus je plod, cilj je ubojstvo ploda. To je doslovni prijevod s latinskog jezika. U Hrvatskoj se ne radi kao i u mnogim drugim zemljama. Inače, radi se o specifičnom, pa pomalo i brutalnom postupku gdje se s iglom ulazi u trbuh trudnice, u njenu maternicu, probijaju se plodni ovoji te se traži umbilicalis, pupkovina, ili fetalno srce i gađa se kalijevim kloridom ili digoksinom.

Radi se o ubojstvu”, istaknuo je prof. dr. sc. Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb i predsjednik Hrvatskog društva za ginekologiju i opstetriciju, gostujući na HRT-u, detaljno opisavši postupak usmrćivanja nerođenog djeteta (feticida).

“Nakon toga je postupak laminarija vrata maternice i komadanje ploda velikim kalibrom Vacuum Extractora. Nimalo ugodno za onoga tko to radi“, pojasnio je prof. Ćorušić.

VIDEO – Prof. Ćorušić objasnio kako će se usmrtiti bebu Grgu- BRUTALNI POSTUPAK

U srijedu se u HTV-ovoj emisiji Otvoreno raspravljalo o slučaju trudnice Mirele Čavajde i njezinog nerođenog djeteta Grge za kojeg je zatražila feticid, tj. usmrćivanje svog nerođenog djeteta kojem je u visokoj gestacijskoj dobi dijagnosticiran tumor na mozgu.

Gosti emisije u Otvorenom bili su ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić (HDZ), Sandra Benčić (Možemo), Arsen Bauk (SDP), Marija Selak Raspudić (Most) te pročelnik Katedre za ginekologiju i porodništvo Medicinskog fakulteta u Splitu Marko Vulić.

Kronologija slučaja

Podsjetimo, nakon što su sve četiri ginekološke klinike u Zagrebu odbile provesti feticid šestomjesečnog nerođenog Grge Čavajde, udruge Pa Riter, Roda, CESI i zaklada Solidarna prikupile su novac kako bi Grgina mama Mirela mogla otići usmrtiti Grgu u Sloveniji.

Zaklada Solidarna prikupila je sredstva usmrćivanje djeteta u majčinoj utrobi u ovako visokom stadiju trudnoće i porod mrtve bebe u Sloveniji.

BRUTALNI POSTUPAK! Evo kako će se usmrtiti bebu Grgu! www.crodex.net
Foto:Pixabay

Podsjetimo, Mirela Čavajda izašla je u medije s tvrdnjom da joj je u Hrvatskoj onemogućeno izvršiti feticid te da su joj u bolnici savjetovali da to ‘obavi u Sloveniji’.

Njezin nerođeni sin kojeg je nazvala Grga, ima tumorsku tvorbu na mozgu, za koju ona tvrdi da je maligna, iako su istaknuti stručnjaci kazali kako je bez biopsije tvorbe nemoguće zaključili je li tumor maligni ili benigni.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
narod.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button