Domovina

OTVORENO PISMO MIRELI ČAVAJDA: Dajte Grgi priliku, dajte mu da živi!

Dajte Grgi da živi, udahne svojim plućima zrak i osjeti što znači biti rođeni čovjek! Ostalo je na plemenitim liječnicima i Božjoj milosti koja je neizmjerna i koja iznenađuje.

Pišem ovo pismo u nadi da će nekim kanalima doći do vas. Vjerojatno uopće ne mogu zamisliti kroz što prolazite i kakav je pritisak na vama.

Pa ipak, znam nešto drugo. Život koji nosite je originalan i neponovljiv bez obzira na bolest koja je napala njegovo krhko tijelu. Prema vašem pismu nerođenom djetetu, Grgi, kojemu ste već nadjenuli ime, očito je da mu se obraćate kao živoj osobi. Iako ga niste vidjeli, dotaknuli niti poljubili vi ga cijelo vrijeme osjećate i on je jednostavno vaš Grga.

To je tako predivno i tako drugačije od onoga za što ga drže pro-choice aktivisti. Za njih „to“ nije čovjek iako ima ruke i noge, a srce mu kuca od 18. dana nakon začeća, iako mazi se u vašoj utrobi, siše palac i jedva čeka da vidi ovaj svijet, a naročito majku i oca.

Kako sada stoje stvari, sve ide prema feticidu, nasilnom ubojstvu nerođenog djeteta.

Snimka zaslona

Vjerujem da ste svjesni toga da će vaše dijete biti ubijeno u vašoj utrobi, a nakon toga komadano i rezano kao da je životinja u klaonici. Iako vi osobno to nećete vidjeti jer će se događati iza „zastora“ tj. vašeg tijela, to je suština ovoga čina.

Drugačija, humana varijanta bila bi da vas prijevremeno porode i pobrinu se za njega. Molim vas da se odlučite za ovo drugo. Radi vaše duše, vaše obitelji, radi zdravog razuma, radi Grge. Dajte mu da živi, udahne svojim plućima zrak i osjeti što znači biti rođeni čovjek! Ostalo je na plemenitim liječnicima i Božjoj milosti koja je neizmjerna i koja iznenađuje.

Vjerujem da znate da su majkama slavnih Cristiana Ronalda,  Andrea Bocellia, Celine Dion… pametnjakovići predlagali da ih abortiraju. Bogu hvala da nisu! Na žalost mnoge majke to jesu učinile i tako ubile potencijalnog Mozarta, Teslu, Ivana Pavla II…

Morate znati da je to vrlo opasan zahvat i za majku. Ako se za to ipak odlučite, vi možete imati ozbiljne zdravstvene komplikacije i ostati sterilna. Sve su to razlozi da o svemu još jednom dobro razmislite. Pišem ovo na blagdan velikog katoličkog sveca Leopolda Mandića koji je bio niska rasta, mucao je i živio s mnoštvom zdravstvenih problema.

Sve u svemu, imao je dovoljno razloga za nezadovoljstvo, mrmljanje i neuspjeh. Pa ipak, sv. Leopold bio je ispunjen i ostvaren čovjek. Već na dan njegove smrti ulicama Padove odjekivalo je: „Umro je svetac!“ Dajte Grgi priliku, dajte mu da živi!

Dražen Bušić

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
snaga za život

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button