Crna kronikaDomovina

BOBOTA I MASOVNA GROBNICA SU KONAČNO OTVORILE OČI ONIMA KOJI NISU VJEROVALI….

Na otkriće nove masovne grobnice u Boboti, očekivano je reagirao bivši istražitelj zločina na Ovčari, Nikola Kajkić. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

”Prije svega treba za ovaj pronalazak grobnice na smetlištu Bobota-Pacetin odati zahvalu djelatnicima SOA centar Osijek, naime Posmrtni ostatci pronađeni su po dojavi domaćeg Srbina na smetlištu između Bobote i Pačetina.Ono što trebamo svi znati je da je MHB (Ministarstvo hrvatskih branitelja) ovu obavijest zaprimilo od SOE (obavještajne agencije) prije nešto malo vise od 3 godine, nakon čega su vršili pleminarno iskapanje na tom područuju i iz neobjašnjivog razloga su odustali od detaljnije pretrage tog terena.

Samo upornošću domaćeg Srbina koji je ustrajao u prokazivanju da se pronađe grobnica i naravno SOE centar Osijek, MHB prije nekih 20-ak dana ponovno je vratilo mehanizaciju i započeli su detaljnu provjeru i iskapanje na tom području koje je svjedoci smo dalo rezultat. Bitno je naglasiti po izjavi prokazatelja (domaćeg Srbina) da su žrtve (civilne osobe) koje su dovezene iz mjesta ĆELIJE ili TENJE, i radi se o civilima koje su mještani Bobote prije nego su ih strijeljali držali u jednoj kući u Boboti (meni poznata lokacija), nakon toga su ih poubijali i dovezli na smetlište i zakopali među uginule životinje!

Ne želeći nikome davati lažnu nadu niti želeci nekoga u traženju obeshrabriti….. naglašavam da je po izjavi svjedoka koji je između ostalog prokazao stratište, radi se najvjerojatnije o mještanima mjesta Ćelije, koje su kako sam već i naveo poubijali domaci Srbi iz Bobote (tzv. interventni vod TO Bobota). Sve ovo sto sam napisao u petak navečer ponovno mi je potvrdio domaci Srbin u prisutnosti Jure Veselčića iz Vinkovaca. O bezveznim parafrazama da Srbija treba otvoriti arhive i prokazati grobnice ne treba trošiti riječi….. ključ rješenja je tu!

Domaći Srbi ga znaju i treba ga samo uzeti kao ozbiljan…. Ne treba generalizirati nisu svi Srbi bili ratni zločinci, ima puno onih koji žele pomoći da nađemo osobe za kojima tragamo.

PS. IZOSTAO JE STANDARDNI IGROKAZ U VIDU KONFERENCIJE ZA MEDIJE KOJEG MILORADA PUPOVCA I DRAGANA JECKOV ORGANZIRAJU NAKON HAPŠENJA RATNIH ZLOČINACA!” napisao je Kajkić ,bivši istražitelj ratnog zločina na Ovčari.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button