Vijesti

Priopćenje Varaždinske biskupije: Molitva krunice na javnim prostorima NIJE bila tema propovijedi biskupa Radoša

Varaždinska biskupija je u subotu 25. veljače demantirala medijske napise da je biskup Bože Radoš u propovijedi na Pepelnicu osudio molitvu krunice muškaraca na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Priopćenje Varaždinske biskupije vezano uz medijske napise o propovijedi biskupa Radoša na Pepelnicu prenosimo u nastavku:

Foto: snimka zaslona

“Varaždinski biskup Bože Radoš na Pepelnicu, 22. veljače 2023. godine, slavio je svetu misu u varaždinskoj katedrali i tijekom propovijedi je tumačio evanđelje toga dana. Osvrnuo se na Isusov govor o postu, molitvi i djelima milosrđa te tražio nadahnuće za življenje korizme za sebe i vjernike okupljene na tome slavlju u Katedrali. Govoreći o molitvi, želio je istaknuti kako moć molitve nije u izvanjskoj formi, nego u raspoloženju srca. Propovijed biskupa Radoša nije bila upućena ni jednoj, konkretnoj skupini vjernika i molitva krunice na javnim prostorima nije bila tema propovijedi. Način komunikacije biskupa Radoša tijekom propovijedi nije prozivanje osoba ili skupina ljudi, već tumačenje Božje riječi.

Marko Domiter, tajnik varaždinskog biskupa”

Podsjećamo, kako su mainstream mediji požurili ovu propovijed tumačiti kako njima odgovara, naravno (jer smo navikli) i nažalost (jer se čini kako ne poznaju Radosnu Vijest – Evanđelje).

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
biskupija-varazdinska.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button