DomovinaVjera

KNEZOVIĆ: OPET IM VJERUJETE?

Fra Mario Knezović pozvao biskupa Radoša iz Varaždina da se javno očituje o moliteljima na trgovima.

Naime, neki mediji su prenijeli kako je varaždinski biskup Bože Radoš u svojoj propovijedi kritizirao molitelje na trgovima, muškarce koji svake prve subote u mjesecu mole krunicu na trgovima gradova u Hrvatskoj i drugim zemljama. Molitelji već duže vrijeme smetaju pojedinim grupacijama, a najviše ženama koje tvrde da im molitvom pokušavaju oduzeti pravo na ravnopravnost i ‘odlučivanje o svom tijelu’.

Kako fra Mario Knezović navodi, neki mediji uhvatili su se dio u propovijedi biskupa Radoša u kojoj je naveo dio iz evenđelja o molitvi u skrovitosti i postu.

Fra Mario Knezović je u svom postu pod naslovom “Opet im vjerujete” napisao:

”Portali, koji godinama odrađuju posao po službenoj dužnosti, opet obmanjuju javnost i unose razdor među vjernike. Tako su ti medijski manipulatori prenijeli vijest da je kao biskup iz Varaždina kritizirao molitelje na trgovima. To ne odgovara stvarnoj istini.

Naime, početkom korizme uvijek se od pamtivjeka čita evanđelje u kojem se govori o molitvi i postu u skrovitosti. Tog dana o tome se govorilo gotovo u svim crkvama. To evanđelje ne kaže da je grijeh moliti i drugdje. Dapače, Isus poziva svagda molite!

OBMANA je što su portali krivo interpretirali to. Još je tužnije da kršćani nasjedaju na propagandu sinova tame! Takvi su upravo motiv da se još jače javno posvjedoči za Isusa na trgovima i po krovovima!

Ako je stvarno dotični biskup Radoš protiv javne molitve i klečanja po trgovima neka to izravno kaže. Tada ću uputit ispriku ovim medijima. Crkva treba jasan, a ne dvosmislen govor!

Biskupe, oglasi se i razjasni svoj stav?” napisao je fra Mario Knezović.

https://www.facebook.com/photo?fbid=806909907466752&set=a.205948670896215

CRODEX.NET

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button