Domovina

Blaženka Divjak se zalaže za diskriminaciju ”cijepljenih i necijepljenih”

Bivša ministrica obrazovanja Blaženka Divjak piše u svojoj Facebook objavi, :”Prema mojim informacijama (koje nisu službene) veći dio nastavnika i osoblja u školama i na fakultetima se cijepio. Pitanje koje treba postaviti je li to dovoljno ili treba jasno reći da se svi koji nemaju zdravstvenih prepreka trebaju cijepiti ili će trebati donositi svaki tjedan potvrde o negativnim testovima. Priklanjam se ovoj čvršćoj opciji, jer je to jedini način da zaštitimo one koji se cijepiti ne smiju, a visoko su rizični. Za studente, nastavnike i ostale zaposlenike, koji se još nisu cijepili treba sada osigurati kvalitetne edukacije i odgovore na pitanja, a ne organizirati koncerte. Nadalje, mi koji smo potpuno cijepljeni trebali bismo imati mogućnost povratka u normalu gdje je to god moguće, ali se svi i dalje trebamo odgovorno ponašati.”

Ovo me podsjeća na govor u komitetu neke komunističke partije. Riječima se priprema “čvršća” akcija i “kvalitetna edukacija”, a tko se ne podvrgne obaveznom cijepljenju, trebat će “donositi svaki tjedan potvrde o negativnim testovima” i dokazati da je “normalan”.”

Obveza se odnosi i na učenike, koji mogu zaboraviti na koncerte. Čeka ih pranje mozga, pardon, “dodatna edukacija”, sve dok se ne cijepe. Ako ovo nije neostaljinizam, ne znam što jest, jer i Staljin se pozivao na “znanost”, na “progres”, na “modernizaciju”. Nije ga zanimao priziv savjesti, nisu ga zanimala ljudska prava i slobode, nije se osvrtao na drugo i drugačije mišljenje znanstvenika. Bilo je to u stilu: Ili po mom ili u “ropotarnicu povijesti”.

U veljači ove godine Vijeće Europe je donijelo rezoluciju u kojoj stoji da treba osigurati informiranost građana kako cijepljenje NIJE obvezno i ​​da nitko ne može biti politički, društveno ili na drugi način prisiljen na cijepljenje. Također, Vijeće Europe poručuje kako je potrebno osigurati da nitko ne bude diskriminiran zbog toga što nije cijepljen zbog mogućih zdravstvenih rizika ili jer ne želi biti cijepljen.Unatoč jasnom i glasnom stavu Vijeća Europe sve se češće javljaju glasovi neslobode i borci za nepravednu diskriminaciju, a sve pod krinkom brige za zdravlje. Nadam se da takvi glasovi neće uroditi novom vrstom državnoga terora.

Nadamo se da će prevladati zdrav razum.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button