Svijet

Avion se vratio nakon 800 km leta jer putnica nije htjela staviti masku

Putnički avion American Airlinesa na relaciji Miami-London okrenuo se iznad Atlantika i vratio u SAD zbog putnice koja je odbila nositi masku.

Avion se vratio u Miami sat i 48 minuta nakon uzlijetanja iz tog grada, javlja CNN. The Guardian piše kako su do tada bili prešli preko 800 kilometara.

Let American Airlinesa iz Miamija za London vraćen je u Miami zbog putnice koja je odbila postupiti prema federalnom zahtjevu o nošenju maske, priopćili su iz American Airlinesa.

Policija u Miamiju potvrdila je da su zaprimili prijavu o putnici koja je odbila nositi masku na letu.

Putnicu su s aviona bez incidenta izveli pripadnici policije Miamija, potvrdili su iz policije Miamija za CNN. Let na kojem je bilo 129 putnika i 14 članova posade je potom otkazan, a American Airlines ispričao se putnicima.

Prema podacima Američke federalne zrakoplovne agencije (FAA), ove godine zabilježena je 151 prijava o putnicima koji su stvarali probleme na letovima, od čega su se čak 92 prijave odnosile na nošenje maski.

FAA je u siječnju prošle godine najavila politiku nulte tolerancije na putnike koji stvaraju probleme na letovima. To znači da se u postupanju s takvim putnicima preskaču upozorenja i ide se direktno na kažnjavanje, koje uključuje visoke novčane kazne, pa čak i kazne zatvora.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
jabuka tv

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button