Svijet

Američki obavještajci: Invazija Ukrajine moguća u roku od 48 sati? Otkrili i kako će Rusija napasti?!

“Predsjednik Ukrajine je upozoren da je vrlo vjerojatno da će Rusija, prema informacijama kojima raspolažu američke obavještajne službe, krenuti s invazijom u roku od 48 sati”, rekao je Newsweeku američki dužnosnik izravno upućen u situaciju, prenosi direktno.hr.

“Uz to, imamo izvještaje da su ruski zrakoplovi ranije danas ušli u ukrajinski zračni prostor. Radilo se o obavještajnim zrakoplovima, koji su nakratko ušli u ukrajinski zračni prostor”, rekao je dužnosnik.

Prema neimenovanom američkom obavještajcu, Pentagon procjenjuje da će Rusija prilikom invazije koristiti zračne udare, krstareće rakete te kopnenu vojsku.

Informaciju je potvrdio i drugi američki dužnosnik, koji je naglasio “sveobuhvatnu prirodu” vojnih operacija koje Pentagon očekuje od Rusije.

Dužnosnik je za Newsweek rekao da će invazija uključivati ​​ne samo napad iz regije Donbas koju drže proruski pobunjenici na istoku, gdje su u ponedjeljak poslane dodatne ruske jedinice koje Moskva naziva “mirotvorcima”, već i veliki napad prema glavnom gradu Kijevu od sjeverne granice s Bjelorusijom, gdje ruska vojska odnedavno održava zajedničke vojne vježbe s bjeloruskom vojskom.

Drugi dužnosnik je rekao da će invazija vjerojatno krenuti po noći, a očekuje se da bi joj prethodili hakerski napadi. Oba dužnosnika, doduše, kažu da bi se ruski planovi mogli promijeniti, ovisno o svakodnevnom razvoju događaja.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
newsweek.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button