Svijet

Aktivistica koja se zalaže za pobačaj postala članica Papinske akademije za život !

Papa je imenovao nove redovne članove/ice i članove/ice uprave Papinske akademije za život. Među njima se našla talijansko-američka ekonomistica Mariana Mazzucato, zagovornica ciljeva održivog razvoja i agende 2030. Ona je nedavno pohvalila pro-choice govor jedne američke televizijske voditeljice. Pohvalila je ovaj govor:

„Baš me briga hoće li netko biti kršćanin, nije me briga što kaže Biblija, osjećam kao da se nalazim u klaunovskoj predstavi koja pokušava definirati što mitska mala knjiga ima za reći o vrlo stvarnim političkim pitanjima. Ne vjerujem u kršćanstvo, što znači da religija ne može diktirati kako ću živjeti svoj život, nije me briga što kaže Biblija… Nije me briga što kaže prokleta religija“.

Slika: Papa Franjo je imenovao 14 novih članova Papinske akademije za život, priopćio je u subotu 15. listopada Tiskovni ured Svete Stolice. Među njima je i muslimanski pravnik Saad Al-Din Mosaad Helaly sa Sveučilišta Al-Azhar u Kairu, prenosi Vatican News. / Foto: snimka zaslona / Izvor: IKA

U kolovozu 2019. objavila je u časopisu Nature članak pod nazivom Šest transformacija za postizanje ciljeva održivog razvoja, stratešku studiju za razumijevanje što je Agenda 2030. Među tim transformacijama, standardi novog održivog razvoja podrazumijevaju „zdravstveno pomaganje ženama i muškarcima“, odnosno kontracepciju i pobačaj.

Konačno, smatra se jednom od vodećih ideologa demokratskih socijalista u Sjedinjenim Američkim Državama. Aktivno je sudjelovala u kampanji Bernieja Sandersa.

Treba naglasiti i da je ove godine jedan od redovnih članova Papinske akademije za život postao musliman.

Izvor: vigilare

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
vigilare.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button