SvijetVijesti

86% stanovništva cijepili, a epidemija im buja. KAKO TO?

DANSKA: Cijepili 86% stanovništva, a epidemija im buja.

Nakon gotovo dva mjeseca bez ograničenja, Danska će ponovo uvesti zdravstvenu propusnicu zbog naglog porasta broja slučajeva covida-19, objavila je jučer premijerka.

“Povjerenstvo za epidemije preporučilo je vladi da klasificira koronavirus kao ‘bolest koja prijeti društvu’ i ponovo uvede zdravstvenu propusnicu. Vlada će slijediti tu preporuku”, rekla je šefica vlade Mette Frederiksen na konferenciji za novinare.

Krajem prošlog tjedna zdravstvene vlasti su upozorile na opasnost “preopterećenosti” bolnica zbog covida-19, gripe i drugih zaraznih bolesti.

U ponedjeljak, peti dan zaredom, bilo je više od 2000 novozaraženih u Danskoj koja ima 5.8 milijuna stanovnika, a 36 oboljelih je na intenzivnoj njezi.

Zdravstvena propusnica će biti obvezna za ulaz u kafiće, restorane i noćne klubove. “S korona-propusnicom se može živjeti. Ona vam omogućuje da budete mirni kada idete u kino ili na koncert”, rekla je premijerka.

Cijepili - Danska ima 86% cijepljeni, a opet uvodi covid potvrde.  Premijerka: Zakomplicirat ćemo život necijepljenima, tako treba
“Zakomplicirat ćemo život necijepljenima, mislim da tako treba biti.”

“Ponovno uvođenje propusnice će zakomplicirati svakodnevicu onima koji nisu cijepljeni. Mislim da tako treba biti”, dodala je.

Pionir zdravstvene propusnice, koja je bila uvedena u proljeće, Danska ju je ukinula 10. rujna u vrijeme kada je broj novozaraženih bio četiri puta manji od današnjeg.

U Danskoj je 85.9 posto starijih od 12 godina primilo dvije doze cjepiva.

Samo da podsjetimo, pred 20 dana u medijima ste mogli pročitati naslove: “Kako je Danska pobijedila koronu?”

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
paraf.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button