Domovina

Skandalozno:Ravnatelj KBC Osijek upozorio necijepljene djelatnike na moguće tužbe i odštete

“Ako liječnici ili medicinske sestre nisu cijepljeni, a pacijent se zarazi covidom-19, onda se može dokazivati kako nisu poduzete sve mjere zaštite koje su zdravstvenoj ustanovi na raspolaganju. Ako dođe do toga da bolnica mora isplatiti odštetu, isti iznos može se potraživati od necijepljenog radnika koji je zarazio pacijenta, budući da je bolnica kao poslodavac omogućila cijepljenje”, stoji u internom dopisu KBC Osijek koji vodi HDZ-ovac Željko Zubčić.

Iako je sada jasno da i značajan dio cijepljenih može biti zaražen i imati dosta infektivnih virusnih čestica u nosu. Kod njih se broj virusa u nosu dosta brzo smanji, no nekoliko dana mogu biti jako zarazni. Kako se osjećaju sigurnima i imaju blage simptome, zapravo mogu više širiti epidemiju od onih koji nisu cijepljeni jer ljudima daju lažni osjećaj da nisu opasni za druge.

Ovo je očito još jedan od pritisak uprave KBC Osijek na zdravstvene djelatnike da se cijepe .Ako se imalo analizira ovaj dopis , on u biti graniči sa zdravim razumom.

Dakle, on bi iznuđivao ne samo nematerijalnu krivnju, već i novac od necijepljenih djelatnika! Zanimljivo, ovaj medicinski genijalac se nije sjetio kako je nemoguće dokazati koja je osoba koga zarazila pa vjerojatno namjerava uvesti kolektivnu krivnju, kao u JNA kada netko ne bi dobro složio uniformu pa bi svi radili sklekove.

Isto tako, ovaj politički genijalac ne nudi verziju u kojoj cijepljeni djelatnici sudjeluju u isplati odštete ukoliko netko od njih zarazi necijepljenog pacijenta. Na kraju, znači li to da je svatko tko donese bilo kakav virus ili bakteriju u bolnicu, mjesto gdje se ljudi dolaze liječiti od virusa i bakterija, ako nije cijepljen – podložan tužbi??

Ukratko, radi se o zdravstvenom lihvarenju, iznudi i diskriminaciji necijepljenih djelatnika KBC-a Osijek.

A pošto ravnatelj voli kolektivizam, ostaje nam vidjeti hoće li djelatnici protiv uprave zbog ovog dopisa podnijeti kolektivnu tužbu.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button