Domovina

32 godina od uspostave slobodne Hrvatske

Prije 32 godinu dobili smo Hrvatsku. Ali, još je nismo bili krvlju obranili, životom posvetili, snagom zaslužili. Doskora se ipak zbilo i to. Srpski agresor je poražen, a hrvatski barjak se zavijorio tisućama uzvisina, jarbola, stotinama tisuća prozora danas trepere hrvatske trobojnice. I na mom u Vukovaru gdje danas obilazim grobove svojih suboraca.

Ipak, priča ne završava ovdje, nego ide dalje.

Srpski agresor ovih dana opet dolazi. Točnije, njihova bolesna laž, mržnja i bijes, i, ma koliko nevjerojatno bilo, opet oživljava njihov nepokorni proždrljivi apetit spram Hrvatske i Hrvata. Hrvatskoj politici zahvaljujući.

Znaju Srbi da je Hrvatska politika navikla nijemo i tutlavo gledati kako mu drugi pišu i prepravljaju povijest, pa nam to rade po automatizmu. Znaju dobro da je tek mali dio naroda sposoban na temelju vlastitih istraživanja donositi sudove o tome što je istina a što nije. Zato, čim stasaju nove generacije koje nisu izravni svjedoci povijesnih zbivanja, vrijeme je za mitove. Za to su se pripremaju već dugo.

Najprije je bilo važno da, po svaku cijenu, u tijelima vlasti budu i Srbi koji opstruiraju provedbu politike nacionalnih interesa, i kojima je zadatak gušenje nacionalnog ponosa. Taj posao zdušno godinama obavlja SDSS s Pupovcem na čelu. Osobito im je zadatak paziti na obrazovanje. To omogućuje drugi korak: u udžbenicima ne smije biti zapisana objektivna istina. To također već dugo imamo: ondje možete naći svakakve gluposti, ali vrlo je malo jasnih podataka i opisa ratnih zbivanja. Time se postiže željeni rezultat da imamo generacije djece potpuno prikladnih za naknadnu indoktrinaciju koja će se plasirati kroz medije. Tada je vrijeme za treći korak: neformalno obrazovanje u suradnji s civilnim udrugama, kroz filmove, vijesti, političke istupe, pa, evo, posljednjih dana aktualno, i kroz montirane sudske procese protiv Hrvatskih pilota.

Istina je da je nama, starijim generacijama, takva retorika smiješna i neozbiljna, i čini se suluda. No, zaboravljamo da je većini živućih građana Domovinski rat tek događaj o kojemu uče kao povijesnom, i da mu nisu svjedoci. Pravo je pitanje koliko su u ovome uspjeli.

Koliko god ovo bilo gnusno i odvratno, i koliko god nam se od ovoga želudac okretao, meni je susret s ovakvim krajnje bezočnim lažima zauvijek otvorio oči. Susrećući ih za vrijeme obrane Vukovara, u srpskim logorima, naučio sam stalno ih pratiti sve i prepoznavati sve do danas. I ništa mi ne može biti snažniji dokaz da je mit o Jasenovcu kozmička laž, i da je tek možda neki tračak toga istina. Onaj tko se imao nesreću s tom lažju lice u lice susresti kao što sam to imao ja, prepoznaje isti rukopis laži, mitomanije, mržnje, gluposti i bestidne ludosti, aljkavosti i svega nakaradnog što je baština ludih umova koji stoljećima te mitove snivaju.

Kako ozbiljno shvatiti nekoga tko i Domovinski rat, a ovih dana i akciju Oluja, najsjajniju i najhumaniju bitku kakva se mogla zamisliti, i koja je predstavljala kraj balvan revoluciji, progonu i ubojstvu Hrvata, kojoj smo bili svjedoci, pokušava prikazati kao zločinačku akciju napada na nevini narod? Evo gledamo i ne vjerujemo kako stalno prepravlja brojke, izokreće činjenice, najbolji je dokaz da mit no Jasenovcu nije ništa drugo doli mit.

Tako mi je neugodno kad vidim kako naši političari kao što su to Milanović i Plenković, kao lutke na koncu igraju upravo one role koje su im već odavno namijenili neki vrlo loši tipovi iz sjene. Da su bili gdje sam ja bio, i da su u lice gledali te lašce kao što sam to ja morao, zazirali bi od jasenovačkog mita kao od kupnje najjeftinije falše robe, ako ništa, ono radi vlastitog ugleda.

Danas, 32 godinu nakon uspostave slobodne Hrvatske, zahvaljujući manjku političke vizije, odvažnosti, mudrosti i odgovornosti, na razini izdaje nacionalnih interesa, mi tek moramo iznalaziti kako obraniti najsvjetliju ratnu istinu i čast najčasnijih ratnika proteklog stoljeća.

Ja ipak vjerujem da će se, mimo svakog plana, i krajnje aljkavoj nacionalnoj politici i izdaji unatoč, jednako kao što je mimo svakog plana stasala hrvatska vojska i obranila domovinu, čemu sam također bo svjedok, stasati i nova generacija političara koji će svrgnuti sve ove blentave, i obraniti moj narod i moju Domovinu.

Svima vam, a osobito vama mladi,

Čestitam Domovinu koju smo za vas iz pepela podigli!

Čuvajte Domovinu, volite je, gradite i branite. Čuvajte je osobito od laži; čistite je od srpskih i komunističkih mitova. Trebat će vam više nego što mislite. Ljepša je nego što vam se čini. Svetija nego što možete zamisliti. A neprijatelja i budala u njoj, koliko god ih bilo, manje je nego vas, plemenitih, dobrih i poštenih sanjara i zanesenjaka.

Izvor:Stipo Mlinarić Ćipe

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button