Izbor uredništvaVideo

ZORAN ŠPRAJC: Ta tobožnja duhovitost, izigravanje intelektualca, a zapravo jeftini cirkus!

Zoran Šprajc (ex Jovanović) je poznati pripadnik pandemijske interesne skupine koji sada psuju biskupe na televiziji jerbo misli da je mangup.

Meni ga je baš žao. Šprajc podsjeća na one koji sindrom manjka nečega nadomještaju vožnjom tenka na četiri kotača po našim ulicama.

Preživjela je Crkva Decija, Nerona, Dioklecijana. Preživjela je moralnu dekadenciju svojih izgubljenih sinova i kćeri tijekom ranog, srednjeg i kasnog srednjeg vijeka. Preživjela je seksualnu revoluciju, ove i one pokrete.

Preživjela je japanske careve, komunističke zlotvore, nacističke i fašističke zlikovce. Preživjet će ona i Plenkovićev HDZ, Zorana Šprajca i sve druge.

RTL – Right to left

RTL je u Hrvatskoj prvenstveno lijeva televizija. Jedan od dokaza za tu tvrdnju je činjenica da mainstream novinari neće progovoriti o kolegama optuženima za pedofiliju. Možda bi Zoran Šprajc mogao analizirati slučaj poznatog novinara Jutarnjeg lista?

Pa to bi bilo jako neugodno, moglo bi dovesti u pitanje “objektivnost” medija. Bolje je za mainstream medije da se govori o pedofiliji u Crkvi. Što je svakako potrebno, ali novinari ne žele pokazati javnosti da pedofilija postoji i u drugim institucijama, obiteljima, itd.

Posebno je zanimljivo da nitko od predstavnika desnice nije htio pisati o Šprajcovoj teatralnoj profanaciji javnog prostora. Postavljajući se kao neki “svjetovni episkop”, onaj koji drži u rukama nauk javnog morala, odlučio je reći službenicima Katoličke crkve kako bi se trebali ponašati.

Stoga je zaključku emisije Šprajc rekao sljedeće: „Gospodo svećenici, biskupi i nadbiskupi ženite se, pa je**** svoje žene. Ili je**** do tada svoje kolege ili svoje kolegice, je**** svoje župljanke, je**** svoje župljane. Je**** sami sebe, međusobno se je****…“.

Zar je potrebno dodatno komentirati ove riječi?

U zaključku ovog osvrta zamolio bih Zorana Šprajca, radi oralne higijene, da više falacijski ne povezuje celibat i pedofiliju. Izgleda da je novinarima za nemoralno ponašanje pojedinih vjerskih službenika (klerika) najlakše okriviti instituciju Katoličke crkve.

Izvor: crodex.net / vigilare.info

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button