Vjera

Znate li koju molitvu je svaki dan molio bl. Alojzije Stepinac?

Molitvu sv. Mihaelu Arkanđelu uveo je papa Lav XIII. (1978. – 1903.). Ovaj je papa imao viđenje paklenskih duhova koji su se skupljali oko Vječnog grada (Rima). Iz tog iskustva je proizašla molitva za koju je htio da ju moli čitava Crkva.

Papa je zapovjedio da se ova molitva moli na kraju svake mise, zajedno sa Zdravo Kraljice. Ta je zapovijed ukinuta 1960-ih godina, nakon mnogih promjena koje je donio Drugi vatikanski koncil. Nije jasno zašto je zapovijed ukinuta. Demoni danas djeluju više nego ikada, a to znači da nam je više nego ikada potrebna zaštita sv. Mihaela Arkanđela.

Papa Ivan Pavao II. je 1994. rekao da je demon još uvijek živ i djeluje u svijetu te je potaknuo vjernike da i dalje mole ovu molitvu. Papa je rekao: „Ako se ovu molitvu više ne izgovara na kraju euharistijskog slavlja, pozivam sve da ju ne zaborave, nego da je mole kako bi zadobili pomoć u boju protiv sila mraka i duha ovoga svijeta”.

Molitvu („egzorcizam“) sv. Mihaelu Arkanđelu svakodnevno je molio i bl. Alojzije Stepinac. O tome u Dnevniku vlč. Josipa Vranekovića († 1964.), župnika u Krašiću, čitamo sljedeće:

„Gledajući sve što se događa kod nas i u svijetu, uvjerenja sam da se to ne događa bez specijalne asistencije đavla. Zato ja svako jutro čim ustanem, obučem se, i prvo mi je da izmolim egzorcizam Leona XIII. Svaki dan to činim od prošloga rata, kad me je na to upozorio jedan njemački svećenik. On mi je naime rekao, kako na vjeronaučnoj pouci nikako nije ništa mogao postići s djecom, jer ih je hitlerovština silno pokvarila.

Nemirni su, viču, galame, tuku se. ‘Drugi put prije nego sam došao među njih, izmolim egzorcizam. I začudo, bili su tog puta mirni kao ovce. Otada svaki put molio sam egzorcizam ‒ i dobro je bilo.’ Kad mi je taj svećenik to ispričao, otada i ja svaki dan molim egzorcizam. Jedanput sam ga samo zaboravio u Lepoglavi, i to baš onoga jutra, kad se jadni onaj svećenik objesio. Preporučam Vam, da ga i Vi molite svaki dan“.

Molimo i mi svaki dan ovaj egzorcizam i naučimo i našu djecu da to čine. Riječ je o vrlo djelotvornoj zaštiti od sotone.

Posebno je djelotvorna kad se molim na latinskom jeziku, vječnom jeziku, jeziku Katoličke crkve.

Sveti Mihaele Arkanđele, brani nas u boju;

protiv pakosti i zasjeda đavolskih budi nam zaklon.

Neka mu zapovijedi Bog, ponizno molimo:

Ti, vojvodo vojske nebeske,

Sotonu i druge zle duhove zlobne,

koji svijetom obilaze na propast duša,

božanskom jakošću u pakao strovali.

Amen.

SANCTE Michael Archangele, defende nos in proelio, contra nequitiam et insidias diaboli esto praesidium.
Imperet illi Deus, supplices deprecamur:
tuque, Princeps militiae caelestis, Satanam aliosque spiritus malignos, qui ad perditionem animarum pervagantur in mundo, divina virtute, in infernum detrude. Amen.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button