Domovina

Zdravko Mamić :”Nudim vam povijesnu priliku da se riješite kriminalaca u pravosuđu”

Bivši čelnik “Dinama” Zdravko Mamić odrekao su u četvrtak na Sudu BiH svake veze s Hrvatskom uz konstataciju kako mu je ona “uzela dušu” a njegovi odvjetnici i Tužiteljstvo BiH su se s gotovo identičnim argumentima usprotivili novom zahtjevu hrvatskog pravosuđa za njegovo izručenje.

Pred sucem Suda BiH Mirsadom Strikom u Sarajevu je održano ročište po zamolnici iz Hrvatske za izručenje Zdravka Mamića temeljem rješenja o pritvoru kojega mu je odredio Županijski sud u Zagrebu u sklopu istrage o slučaju podmićivanja trojice sudaca Županijskog suda u Osijeku. Postupak je pokrenut nakon što je Mamić koji se skriva u BiH javno optužio osječke suce da im je davao mito kako bi ishodio povoljnu presudu za sebe u predmetu koji je protiv njega vođen zbog navodnog izvlačenja novaca iz “Dinama”.

Zdravko Mamić se oglasio na Facebooku u kojoj je za kriminal optužio predsjednika Županijskog suda u Osijeku, Zvonku Vrbana .

”Dok se pravosudne vlasti Republike Hrvatske napinju kako bi ušutkale mene, čovjeka koji je pokrenuo reformu pravosuđa koja bi i njima trebala biti u interesu da su inteligentni, kriminalni sudac Vrban još uvijek je predsjednik kriminalnog suda u Osijeku. Tko ga tamo još drži pitanje je za Sherlocka Holmesa, Discovery i Nicka Praskatona.

U novoj epizodi lopova Vrbana predstavljam Vam sučevog sina koji je kao student od para ušparanih od prve pričesti, krizme, pranja šajbi na benzinskoj i dostave pizza po Osijeku uspio ušparati 258.376 kuna, te je s tim parama kupio stan od čak 62 kvadrata i to pazite kako – na dražbi na kojoj je bio jedini ponuđač, jer su ostali odustali.

Kakva još jedna sretna slučajnost, kao i slučajnost da ga nakon 6 mjeseci od dražbe prodaje za gotovo 400 000 kuna više. Nakon prevarom i krađom zasađenog voćnjaka, stana koji su kupili za 70 000 eura manje od vrijednosti, mijenjanja pelena za inkontinenciju u zamjenu za nekretnine i zapošljavanja bratića da arhivira njegov opus, mogu samo zaključiti da ćemo Fruteka Vrbana morati preimenovati. Od sada je Frutek Vrban Holding. Zdravka Mamića nećete ušutkati, nudim vam povijesnu priliku da se riješite kriminalaca u pravosuđu i ne mislim stati! PODIJELI!” navodi Mamić u svojoj objavi.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button