Vijesti

Todorić: “Prije 6 godina oteli su mi kompaniju, a dosad su pale tri optužnice. To je sramota. Obveznice? Mislio sam da to skupljaju da mene isplate”

Nakon šest godina tri optužnice su dignute. Sve tri su pale. Kažu, to je u povijesti najveći proces. Pa, koje je to tužiteljstvo? To tužiteljstvo bi trebalo pasti jer u našem slučaju, najvećem slučaju, najvažnijem slučaju, nijedna optužnica im nije prošla”, komentira Ivica Todorić današnju oslobađajuću presudu.  

Ivica Todorić, bivši vlasnik Agrokora, te menadžeri Piruška Canjuga, Antun Huljev i Nicole de Rossi pravomoćno su oslobođeni odlukom Vrhovnog suda u procesu Mali Agrokor.

Dan uoči glasanja u Saboru o izvješću glavne državne odvjetnice koja tvrdi da rade sjajan posao – pljuska u vidu pravomoćne oslobađajuće presude u jednom od najzvučnijih predmeta kojem je kumovala odlukama i politika – u tzv. malom Agrokoru.

Slika: Na pitanje hoće li kupiti državne obveznice, odgovorio je: “Ja mislim da su to počeli skupljati za mene da me isplate.”. / Foto: snimka zaslona

Čeka se pravni početak ključnog spora – procesa za veliki Agrokor, u kojem se Todorića i njegovih 14 suoptuženika tereti da su od 2006. do 2017. oštetili koncern za milijardu i 200 milijuna kuna.

Ivica Todorić sve je komentirao u Dnevniku Nove TV. Na pitanje što bi poručio DORH-u nakon dobivene bitke, rekao je: “Ovo traje šest godina. Prije šest godina oni su oteli privatnu imovinu u Hrvatskoj na način da su rekli da sam ja kriminalac. Mene su napadali, to im je trebalo da bi mogli oteti kompaniju. I da je kompanija u problemima. Nakon šest godina tri optužnice su dignute. Sve tri su pale. Kažu, to je u povijesti najveći proces. Pa, koje je to tužiteljstvo? To tužiteljstvo bi trebalo pasti jer u našem slučaju, najvećem slučaju, najvažnijem slučaju, nijedna optužnica im nije prošla.”  

Naglasio je da se nije branio, da je imao odvjetnika po službenoj dužnosti.

“I s druge strane, mi uopće nismo sudjelovali. I padne optužnica. Pa, kakva je to optužnica? To je stvarno sramota hrvatskog pravosuđa”, dodao je i naveo da su podnijeli i neke kaznene prijave, no one su odbačene.

Slika: Ivica Todorić: Meni je grupa Borg otela kompaniju. Operativno. Na čelu grupe Borg Plenković i Dalić, direktno politika. / Foto: snimka zaslona

O ročištu za veliki Agrokor

“Potpuno isto kao što se kod Žalac dogodilo. I sad mi nećemo više tužiti u našoj državi. Sigurno nikad nitko nije u Hrvatskoj stvorio ovoliku vrijednost, imovinu, ovakvu perspektivu, ovakve tvornice. I mene se prisililo da ja idem svoju državu tužiti van”, rekao je Todorić.

Komentirao je i činjenicu da se stalno odgađa ročište za potvrdu ili odbacivanje optužnice u slučaju tzv. veliki Agrokor. Novo ročište, kako je za Dnevnik Nove TV potvrdio odvjetnik Ante Nobilo, bit će za dva tjedna. 

“U narednom periodu svu ću dokumentaciju izložiti. I dokaze i mailove, moći će svi građani RH to imati na uvid”, najavio je nove objave na svom blogu.

O grupi Borg 

“Meni je grupa Borg otela kompaniju. Operativno. Na čelu grupe Borg Plenković i Dalić, direktno politika. Ali hoću kazati, u velikom Agrokoru ja nisam jednog svjedoka saslušavao, nisam predložio jedan dokument, nisam se branio. Danas imamo situaciju da su oni rekli da smo mi oštetili svoju firmu. Ne uzeli pare sebi, nego oštetili firmu za 1,3 milijarde. Ja potražujem od Agrokora osam milijardi. Nitko nije htio pogledati i drugu stranu i vidjeti koliko ja potražujem”, rekao je.

Visoki kazneni sud naložio je novo vještačenje zakonitosti financijskog vještačenja na kojem se optužnica temelji. Todorić misli da to neće proći.

“Nema šanse nikakve. To je takva sramota. To je ponovno jedna mala zločinačka organizacija napravljena”, rekao je, uvjeren da će optužnica za veliki Agrokor pasti jer, kako kaže, ta optužnica nema veze ni s čim.

O arbitraži u SAD-u

“Netko je tamo trebao biti vještak. On je ispao svjedok. Kako će doći svjedok na suđenje, a dobio je novac? Nemoguće. Neće on doći, neće se tu ništa dogoditi, ta će optužnica isto pasti kao i sve ostalo”, kazao je. 

Smatra kako će dobiti i arbitražu u SAD-u.

“Ona je u tijeku. Očekujemo unutar mjesec dana prvu odluku suda u Washingtonu. Najgore je što su oni oduzeli kompaniju koja je imala ogromnu vrijednost, koja je imala promet 60 milijardi kuna, a sad ima 30 milijardi. Prepolovili su firmu. Umjesto da ima 90, ona ima 30. To je za Hrvatsku velika tragedija”, kazao je.

O državnim obveznicama

“U narednom ću razdoblju o svemu pisati. Koja je to sramota i koji je to kriminal”, kazao je. Dodao je da nije niti je ikad bio u kontaktu s nekim iz političkog establišmenta.

“Gdje su moji SMS-ovi, gdje su moji mailovi?” zapitao je. Na pitanje hoće li kupiti državne obveznice, odgovorio je: “Ja mislim da su to počeli skupljati za mene da me isplate.”

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
dnevnik.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button