Domovina

Začuđujuće je da još uvijek nema osude ovakvih radikalnih pojava i skupova u BiH.

Iako je od prosvjeda u BiH pred OHR-om koje su organizirale radikalne bošnjačke udruge Restart i Krug 99 prošlo već dva dana, još uvijek nema reakcije niti međunarodne diplomacije kao ni reakcije iz stranaka HNS-a.

Bh javnosti je poznato kakve su grozne poruke poslane sa spomenutog prosvjeda u kojima se bez imalo okolišanja spominjala i smrt. Iskazana je velika netrpeljivost prema međunarodnoj zajednici, prema visokom predstavniku Christianu Schmidtu, američkom veleposlaniku Michaelu Murphyju ali domaćim ustašama i četnicima.

Prosvjed ili bolje rečeno skup radikala je bio nabijen negativnom energijom, pozivom na radikalna rješenja koja nemaju potporu sva tri konstitutivna naroda u BiH a koji su temelj same Bosne i Hercegovine.

Slijedom toga začuđujuće je da još uvijek nema osude ovakvih radikalnih pojava i skupova u BiH.

Ne bi trebalo šutjeti na ove negativne devijacije u našem društvu jer od ovakvih stvari mogu nastati veliki problemi.

Naravno, najveća odgovornost je na bošnjačkoj politici koja je svojim dugogodišnjim i neodgovornim političkim ponašanjem dovela do velikih političkih zabluda u velikom djelu javnosti koja im prirodno naginje.

No, možda je u pitanju vikend pa nismo čuli reakcije na skup ekstremista, svakako ne bi bilo dobro da sve prođe bez reakcije i osude pa se nadamo da u danima koji slijede će se oglasiti oni kojima su ekstremisti uglavnom poslali poruke.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
abcportal info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button