Izbor uredništva

Vukman: Kad Kina napadne Tajvan,američki sukob s Kinom će biti izravan

Zoran Vukman slobodni je i neovisni mislilac, novinar, pisac, prevoditelj, publicist te analitičar političkih, društvenih i religijskih fenomena.

Vukman se ističe kao izuzetno dobar prognostičar društvenih i geopolitičkih zbivanja tako da je još u 4. mjesecu 2020. godine predvidio rat Rusije i Ukrajine:

”Ako na američkim predsjedničkim izborima 2020. g. pobijedi demokratski kandidat Joe Biden, nakon toga Europu i svijet u 2021. g. tek čeka pravi pakao. Pentagon bi tada mogao  isprovocirati rat s Rusijom, a prvo će aktivirati žarište u Ukrajini.” napisao je Vukman 20.4.2020. godine.

U nastavku donosimo njegovu današnju objavu u kojoj upozorava na mogući izravni sukob Kine i SAD-a na Tajvanu:

”U dugoročnoj američkoj vanjskopolitičkoj strategiji, od Kissingerova vremena do danas, glavna točka je kako ograničiti ekspanziju Kine.
Amerikanci, zapravo, toliko podcjenjuju Europu (Rusiju pogotovo), da im je ovaj rat u Ukrajini sporedno pitanje u odnosu na Kinu i Tajvan. Njihove geostrateške i globalističke opsesije u konačnoj uspostavi Novog svjetskog poretka sa svim nizovima agenda zauzima Kina kao glavni i najopasniji neprijatelj. Oni su svjesni da će Kina – kad sama odluči da je trenutak – krenuti na Tajvan, i da će američki sukob s Kinom biti izravan, ne kao s Rusijom preko Ukrajine.

Pentagon se pribojava (i računa s tom opasnošću) da jedino Kina može na duge staze ugroziti primat SAD-a u svijetu. Iako vjeruju da je rat u Europi još uvijek kriza s kojom oni mogu upravljati i kaos kojeg su determinirali sa svojim europskim faktorima, uz predviđanje poteza nepredvidljivog Putina, možda su se – preračunali.

U svakom slučaju, njihove glavne brige su u Aziji, Tajvan, dvije Koreje, Kina, saveznici Japan i Australija, neodređena pozicija Indije; čuvaju snage za azijski rasplet. zaključuje poznati novinar i publicist Zoran Vukman.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button