DomovinaIzbor uredništvaVijestiZanimljivosti

Čuvari lažne istine! Mračna strana Faktografa i Petra Vidova!

Čuvari lažne istine! Mračna strana Faktografa i Petra Vidova! Faktograf, samoproglašeni “čuvar istine” i “sudac istinitosti”, i njegov osnivač Petar Vidov, postali su sveprisutni u medijskom prostoru kao nezaobilazni faktor u suvremenom novinarstvu. Međutim, dublje promatranje ove institucije otkriva ozbiljne nedostatke i upitnu neutralnost.

Na prvi pogled, Faktograf se predstavlja kao nepristrana i pouzdana platforma koja provjerava istinitost tvrdnji iznesenih u medijima. Ali postavlja se pitanje – tko provjerava Faktograf? Na kraju krajeva, svaka organizacija koja ima tako moćan utjecaj na javno mnijenje mora biti podvrgnuta kritičkom nadzoru. No, čini se da Faktograf izmiče takvoj kontroli, djelujući kao neka vrsta samoproglašene autoritete istine.

Uz to, Faktograf nerijetko pokazuje pristranost u svojim ocjenama. Njihova tumačenja često imaju ideološku prizmu i naginju prema određenim političkim opcijama. Umjesto da budu neutralni arbitri, čini se da Faktograf i Petar Vidov zauzimaju strane i manipuliraju činjenicama kako bi promicali vlastite stavove. Takvo selektivno tumačenje istine ne samo da narušava integritet Faktografa, već i potkopava povjerenje javnosti u njihov rad i dokazuje da je Faktograf i Petar Vidov čuvari LAŽNE istine.

Još jedan problem s Faktografom je nedostatak transparentnosti. Njihov postupak provjere često je zamagljen tajnovitošću i nedostatkom objektivnih kriterija. Kako javnost može vjerovati u njihove ocjene kada ne znaju na temelju čega su donesene? Koji su izvori i metodologija korišteni? Bez jasnog uvida u njihove postupke, postoji opravdan razlog za sumnju u njihovu objektivnost.

Također, treba istaknuti da su Faktograf i Petar Vidov skloni ignoriranju šire slike i konteksta. Umjesto da pruže cjelovitu analizu, često se fokusiraju samo na pojedinačne izjave i izvlače ih iz konteksta kako bi postigli željeni narativ. Time se gubi dublje razumijevanje i nužnost kritičkog razmišljanja, jer se pojedinci tretiraju kao isključivo nositelji istine ili laži.

Također je važno spomenuti da Faktograf i Petar Vidov često svoju snagu koriste za nametanje vlastitih vrijednosti i moralnih stavova. Pretvaraju se u moralne suce društva, a ne samo u provjeritelje činjenica. Njihovi osobni stavovi i ideologija postaju presudni faktori u njihovoj procjeni istinitosti. Ova vrsta moraliziranja ograničava slobodu izražavanja i otvara prostor za cenzuru.

Faktograf je institucija koja zahtijeva kritički osvrt. Njihova pristranost, nedostatak transparentnosti i sklonost moraliziranju postavljaju pitanje njihove objektivnosti. U dobu informacija, važno je da ne prihvaćamo slijepo njihovu istinu, već da budemo samokritični i samostalno istražujemo. Samo tako možemo doći do prave istine, a ne vjerujući kupusarima i neškolovanim idiotima kao što je i sam glavni urednik Faktografa ili bolje rečeno Lažografa.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button