Domovina

Vidović Krišto : Sprema se krađa na izborima?

Izbore opet odlučuje APIS?

Predsjednica stranke Odlučnost i pravednost Karolina Vidović Krišto iznijela je teško optužbe na račun predsjednika APIS-a i upozorila na moguću krađu izbora od navedene agencije.

”NAMJERA DA DRŽAVNA TVRTKA APIS PO NALOGU PLENKOVIĆA NAMJERAVA LAŽNO BROJATI GLASOVE MORA SE HITNO ISPITATI” navela je Vidović Krišto.

Njezinu cijelu izjavu donosimo u nastavku:

Tvrtka Apis IT je godinama na udaru kritike, a javno se prozivala da HDZ-u i SDP-u služi za uhljebljivanje partijskih kadrova. Isto tako o Apisu se govori kao o loše organiziranoj, katastrofalno upravljanoj, neučinkovitoj i tržišno nekonkurentnoj tvrtki.

Tvrtka APIS IT je prošle godine prešla u stopostotno vlasništvo Vlade RH, a ranije je 49 posto držao Grad Zagreb. zaposlila je u godinu dana 50 novih radnika, a među njima su i supruga vrlo utjecajnog državnog tajnika, te sin bivšeg HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Zagreba, kojem je predsjednik Uprave APIS-a bio u izbornom timu. Pitamo se je li sve po redu i je li to splet slučajnosti ili je išlo po stranačkim i prijateljskim linijama!?

Uloga APISA je pružanje informatičke podrške u provedbi izbora – aplikativno rješenje za izborne procese, hosting informacijskog izbornog sustava, te organizacija provedbe informatičke podrške.

Predsjednik uprave Apisa upisao se u HDZ 2016. godine i onda ga je krenulo

Saša Bilić u Apis IT došao je iz T-coma, odnosno HT-a gdje je bio zaposlen od 2005. godine. U njegovoj biografiji ključna je bila 2016. godina. Naime, te će se godine upisati u HDZ, dobiti menadžersku poziciju u HT-u te ući u izborni tim Drage Prgometa u utrci za zagrebačkog gradonačelnika.

Da je u kojem slučaju HDZ-ovac Prgomet postao gradonačelnik, Bilić je trebao biti zadužen za digitalizaciju u Gradu Zagrebu. No, izborna pobjeda se nije dogodila, no jest Apis, jer će ga vlada, sljedeće 2017. godine, imenovati na mjesto predsjednika Uprave.

On je došao i u centar pažnje prije nekoliko godina zbog sporne aplikacije ”Stop Covid 19” :

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button