Domovina

VIDOVIĆ KRIŠTO : ISTINA O PREGOVORIMA HDZ-a I DOMOVINSKOG POKRETA

Karolina Vidović Krišto komentirala je pregovore između HDZ-a i Domovinskog pokreta o sastavljanju nove hrvatske Vlade. Tvrdi da je riječ o predstavi za javnost koja neće donijeti ništa dobroga. Ističe da će HDZ i DP sastaviti vlast ali da će Pupovac biti moćniji nego ikad prije.

Komentar Karoline Vidović Krišto prenosimo u cijelosti.

”Danas je objavljeno da je Europsko tužiteljstvo (EPPO) dalo uhititi tri osobe zbog sumnje da su počinile štetu proračunu u visini od 2,5 milijuna eura.

Mediji su također objavili da je USKOK isto tako uhitio dvije osobe, i to nakon višemjesečne istrage, zbog sumnje da su počinile štetu proračunu u visini od 15 eura.

Europske institucije kažu da Hrvatska godišnje gubi 10 milijardi eura zbog korupcije, a USKOK uhićuje zbog 15 eura.

USKOK nije uhitio Todorića zbog tzv. afere mjenice u visini od 17 milijardi kuna, niti je uhitio bivšeg ministra Ivana Vrdoljaka, koji je odgovoran za gubitak arbitraže s MOL-om u visini od 180 milijuna dolara.

Djelovanje hrvatskih institucija (pogotovo kad ih u konkretnom slučaju usporedimo s EPPO-om, ili i s djelovanjem institucija drugih članica EU) možemo nazvati sramotnim.

Hrvatske političare, pak, djelovanje USKOK-a ili drugih institucija, koje sustavno čine štete hrvatskim građanima, ne zanima.

Mediji nas ovih dana, s izmišljenom uzbuđenošću, izvješčuju o sastavljanju saborske većine, te navodnim neslaganjima HDZ-a i Domovinskog pokreta, koji su ponovno čista predstava za javnost.

Mjesecima prije izbora rekla sam da je Domovinski pokret organizirana prijevara i da će ići s Plenkovićevim HDZ-om; ali hrvatska politička scena je općenito predstava s jasno podijeljenim ulogama, a koja se bavi svime osim onime čime se treba baviti – a to je životom hrvatskih građana.

Jer, vijest s početka teksta, dakle, stanje u pravosuđu, nije tema koalicijskih rasprava; nije ni stanje u zdravstvu, niti u poljoprivredi. Jedino što je današnjim hrvatskim političarima bitno jesu njihovi interesi i, naravno, sustavna prijevara hrvatskih građana.

Ta laž, koja dominira javnim prostorom, dovela nas je u situaciju da Plenković govori o korupciji drugih, ili da Peđa Grbin govori o antikorupcijkoj koaliciji, a iza njega se smiješe Radimir Čačić i Ranko Ostojić.

Stanje u Hrvatskoj jest posljedica paraliziranih institucija, i do neviđenih razmjera korumpiranih i kontroliranih medija.

Na političkoj sceni u Hrvatskoj djeluju osobe, koje nikada ne bi mogle biti u javnom prostoru kada bi mediji djelovali profesionalno i etično. Jer, po kriterijima hrvatskih medija, američki predsjednik Nixon, kada je izbila afera Watergate, trebao je reći da to nije tema, i govoriti o bilo čemu drugome, te bi po tim kriterijima još i danas, posthumno bio predsjenik.

Naime, u Hrvatskoj danas možete biti Jugoslaven, sutra hrvatski nacionalist, te prekosutra anacionalni kosmopolit – a hrvatski mediji vas neće pitati zašto ste promijenili stavove, ako ste ih uopće imali.

Ova gluma da se Domovinski pokret tobože suprotstavlja Pupovčevom sudjelovanju u vlasti, također je jedna obična predstava i zamaglivanje činjenica. Pa, predsjednik DP-a Ivan Penava uredno je bio u HDZ-u kada je u vladi od 2016. do 2020. Pupovčev SDSS bio dio te vlasti. Je li netko čuo da se Penava protivio toj vlasti, ili da je bio protiv toga što je Mile Horvat zvani Topdžija državni tajnik u ministartsvu gospodarstva? Naravno da nije.

Dakle, u potpunosti je jasno da se za hrvatske građane neće ništa nabolje promijeniti; da će HDZ i DP sastaviti vlast, Pupovac tobože neće biti u vlasti, ali će biti moćniji nego ikad prije, i hrvatski porezni obveznici će voljom HDZ-a i DP-a na desetke milijuna eura davati Pupovcu i njegovim slijedbenicima. Da budemo jasni, ti novci ne idu hrvatskim građanima srpske nacionalnosti, već Pupovčevim strukturama i dubioznim korupcionaškim kanalima.

Mi u Hrvatskoj moramo razobličiti laž koja je temeljni i nosivi stup polit-medijsko-pravosudne nomenklature.

Slijedeći tjedan ću predati kaznenu prijavu, koja je trenutačno u izradi, koja će do kraja dokumentirati krađu na održanim parlamentarnim izborima.

Dakle, hrvatski građani imaju stranku, OIP, koju ništa i nitko neće zaustaviti u borbi za uređenu, pravednu i bogatu hrvatsku državu, i koja nema straha od gramzljive, bešćutne, lažljive strukture, kojoj ništa nije sveto, i koja zbog svojih egomanskih interesa zlostavlja na milijune poštenih hrvatskih građana.

Dužni smo urediti Hrvatsku, jer našu Hrvatsku smo stvarali uz teška odricanja i žrtve.

Sutrašnja obljetnica operacije Bljesak nas obvezuje, da se nikada ne smijemo umoriti, niti odustati od borbe za pravednu Hrvatsku u kojoj je svatko jednak pred zakonom.

Naši hrvatski branitelji nisu se bojali nadmoćnijeg neprijatelja; oni su vjerovali u ispravnost svoje borbe, i zato su i pobjedili.

Neka je vječna slava i hvala svim poginulim braniteljima, i svim znanim i neznanim žrtvam podnesenim za našu Domovinu.” Karolina Vidović Krišto

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button