Domovina

Grmoja: ‘Borba Damira Sabljaka traje tri i pol godine samo zato što je razotkrio korupciju‘

U prikrivanje korupcije upleteni su najviši politički dužnosnici. Političke elite su isprepletene i međusobno se štite, kaže Grmoja

Dugogodišnji zaposlenik MVP-a Damir Sabljak prijavio nepravilnosti koje je otkrio u Ministarstvu – za protupravno trošenje novca hrvatskih poreznih obveznika i to u veleposlanstvima u Canberri i Washingtonu.

Cijeli slučaj prikrivanja i zataškavanja umiješao se i DORH, jer ni oni, kao ni MVP, ne žele Antikorupcijskom vijeću, koje se bavi slučajem Sabljak, dostaviti dokumentaciju i putne naloge te kako prije dva tjedna ni glavna državna odvjetnica pred Antikorupcijskim vijećem nije htjela odgovarati na pitanja.

Sabljakova kaznena prijava o ovom slučaju odbačena je bez njegova ispitivanja, a Grmoja podsjeća da je odbačaj prijave uslijedio isti dan kad je premijera Andreja Plenkovića u Saboru pitao za ovaj slučaj.

Prijavio je tajnicu Loretu Bertoša-Kušen jer je, ustvrdio je, primala plaću za rad u generalnom konzulatu u Sydneyju, a zapravo je sa suprugom bila u Canberri te uzimala novac za putne naloge. Drugi slučaj je iz mandata veleposlanika Joška Pare, kojega je prijavio za kršenje pravilnika jer je za gospodarskog savjetnika uzeo Zorana Konstatinovića iako nije bio zaposlenik MVP-a. Ukupno je, riječ o višemilijunskoj šteti koju su platili hrvatski građani.

”Tri i pol godine traje proces protiv diplomata Damira Sabljaka samo zato jer je razotkrio korupciju u našim veleposlanstvima, a prema zakonu su odluku trebali donijeti u roku od 60 dana. Progone ga kao zvijer, a DORH po Plenkovićevom nalogu štiti njegove drugare sa Zrinjevca. Ja strpljenja više nemam! Mislim da je vrijeme za prosvjede i pred DORH-om i pred središnjicom HDZ-a! Ali ne samo radi korupcije nego i zbog oduzimanja ljudskih prava i sloboda zbog suludih mjera kompromitiranog Stožera. VRIJEME JE ZA PROSVJEDE!” rekao je danas je Grmoja

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button