Domovina

TANJA PORUČILA ANJI: “Da nas prije trideset godina niste pobili, prognali, raselili, onako pravo, ljudski, da nam u nastupu ljudskosti niste domove sravnili sa zemljom,..”

Poznata vukovarska braniteljica i književnica Tanja Domazet Belobrajdić efektno je odgovorila na jučerašnje izjave potpredsjednice Plenkovićeve vlade Anje Šimprage o rezultatima popisa stanovništva u Vukovaru i implikacijama koje proizilaze iz toga:

Objavu prenosimo u cijelosti:

“Ako smo ispod 33 posto u gradu Vukovaru, to bi značilo da nemamo pravo na dvojezičnost, ali kad bih ja bila gradonačelnica i postupala onako ljudski, stečena prava ne bih branila”, rekla je danas Anja Šimpraga.

Vidite, da nas prije trideset godina niste pobili, prognali, raselili, onako pravo, ljudski, da nam u nastupu ljudskosti niste domove sravnili sa zemljom i nad nesrpskim življem, ali i neposlušnim Srbima, počinili nezapamćene zločine, da ste nakon svega toga, barem, ljudski pokazali gdje su kosti stotinama nasilno odvedenih i potom mučki ubijenih, kako bi ih njihove obitelji dostojno pokopale, danas bi imali pravo progovoriti o ljudskosti.

Inače, ruku na srce, mnoge ovdašnje Srbe za ćirilicu i dvojezične ploče uopće nije ni briga, samo vaša politička sekta jaše na strahu ljudi koji bi normalno živjeli, a vi ih neprestano plašite bU bU ustašama. Manje vas očima mogu vidjeti nego ja” – napisala je Tanja Domazet Belobrajdić.

Inače,gradonačelnik Vukovara i predsjednik DP-a Ivan Penava komentirao je popis stanovništva te podatak kako je, prema novom popisu, Srba u Vukovaru manje od 30 posto:

”Ti podaci su na tragu onoga što već više od 10 godina govorimo i dokazuju da je popis stanovništva iz 2011. godine netočan. Tad smo iznijeli podatke da nas nema 28.000 u Vukovaru, da nas je oko 23.000, a udio pripadnika srpske nacionalne manjine nikada niti nije bio na 35 posto, već su te pogodnosti koristili samo političari srpske nacionalnosti”.

”Nažalost, RH nam tada nije osigurala istinu i točne podatke. To smo ovaj put napravili kako je trebalo i vratili mir u Vukovar. Nadam se da smo osigurali bar 10 godina stabilnosti u gradu”.

”Nijedno pravo koje je iskamčeno temeljem lažnog popisa nećemo pustiti niti ostaviti. Vratit ćemo situaciju na početnu poziciju. Ono što su neke strukture smišljeno progurale u Vukovaru, nećemo pustiti tek tako! Predložit ću promjene i vratiti stvari na stanje od prije popisa iz 2011., kad smo na temelju lažnih podataka bili prisiljeni na neke korake neprirodnim načinom”.

”Postoje načini dozrijevanja kad su mogući koraci prema naprijed. Ako se ti koraci rade na silu, onda se dobije kontraudar. Svakom pripadniku manjine treba izaći ususret, ali preduvjet za to je jako povjerenje i stajalište da smo svi u poziciji napretka. Dok imate destruktivne politike i izjave o velikosrpskoj politici ili odlikovanjima Šešelju, jasno je da u Vukovaru hrvatski narod kao većinski nema manevarskog prostora učiniti iskorak prema naprijed”.

”Ja kao gradonačelnik svoju ljudskost pokazujem kada dodjeljujem bilo kakve poticajne mjere, kad ne gledam ni tko su ni što su – nego jesu li građani Vukovara!”. napisao je Penava.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button